burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Torta s kafom i orasima

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

140 g oraha

150 g šećera

5 jaja

55 g prezli

1 kašika C kakao praha

1 kašičica instant kafe

2 kašike ruma

6 kašika želea od ribizli

malo soli

Za preliv:

225 g čokolade za kuvanje

750 ml C šlag krema

Torta s kafom i orasima

Koraci pripreme

Spremite preliv tako što ćete u vrućoj vodi pomešati čokoladu i C šlag krem.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi.

Orahe grubo sameljite i pomešajte sa 3 kašike šećera. Žumanca umutite mikserom i dodajte ostatak šećera.

Umešajte orahe i prezle, C kakao, kafu i rum. U drugoj posudi umutite tvrd sneg od belanaca sa malo soli. Polako ga sjedinite sa smesom od orasa.

Testo sipajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Ostavite da se kora ohladi oko 5 minuta pa je izvadite iz pleha.

Koru presecite i premažite želeom od ribizle i malo čokolandog preliva (čokoladni preliv mutite mikserom oko 30 sekundi).

Tortu sjedinite i namažite prelivom.

Tortu ukrasite orasima.

Naši proizvodi

Torta s kafom i orasima

Koraci pripreme

Spremite preliv tako što ćete u vrućoj vodi pomešati čokoladu i C šlag krem.

Mešajte dok se čokolada ne rastopi. Ostavite da se ohladi.

Orahe grubo sameljite i pomešajte sa 3 kašike šećera. Žumanca umutite mikserom i dodajte ostatak šećera.

Umešajte orahe i prezle, C kakao, kafu i rum. U drugoj posudi umutite tvrd sneg od belanaca sa malo soli. Polako ga sjedinite sa smesom od orasa.

Testo sipajte u pleh koji ste prethodno obložili papirom za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 45 minuta.

Ostavite da se kora ohladi oko 5 minuta pa je izvadite iz pleha.

Koru presecite i premažite želeom od ribizle i malo čokolandog preliva (čokoladni preliv mutite mikserom oko 30 sekundi).

Tortu sjedinite i namažite prelivom.

Tortu ukrasite orasima.

Autor

Milica

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept