burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Torta od cvekle

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

200 g posnog maslaca

250 g kuvane očišćene cvekle

200 g posne čokolade

4 kašike vruće kafe

135 g brašna

1 C prašak za pecivo

3 kašike C kakao praha

5 jaja

190 g šećera

Torta od cvekle

Koraci pripreme

Na pari otopimo čokoladu, dodamo kafu, te zatim umućen maslac.

Od jaja posebno umotimo žumanca - te njemu dodamo komplet od čokolade i kuvanu propasiranu cveklu.

Tada dodamo ulupano belance koje smo ulupali sa šećerom, polako izmešamo da belance da vazdušastost masi.

Na kraju dodamo brašno kojem smo dodali prašak za pecivo i kakao.

Sipa se u okruglu formu koju smo namazali posnim maslacem te posuli brašnom.

Peći na 180 stepeni.

Naši proizvodi

Torta od cvekle

Koraci pripreme

Na pari otopimo čokoladu, dodamo kafu, te zatim umućen maslac.

Od jaja posebno umotimo žumanca - te njemu dodamo komplet od čokolade i kuvanu propasiranu cveklu.

Tada dodamo ulupano belance koje smo ulupali sa šećerom, polako izmešamo da belance da vazdušastost masi.

Na kraju dodamo brašno kojem smo dodali prašak za pecivo i kakao.

Sipa se u okruglu formu koju smo namazali posnim maslacem te posuli brašnom.

Peći na 180 stepeni.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept