burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Torta Arabija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

7 belanaca

7 kašika šećera

300 g grubo mlevenih oraha

100 g seckanih urmi

100 g suvog grožđa

3 kašike brašna

1/2 C praška za pecivo

Za kremu:

7 žumanaca

7 kašika šećera

100 g čokolade za kuvanje

250 g putera

Za ukrašavanje:

250 ml umućenog šlaga

80 g mlevenih oraha

Torta Arabija

Koraci pripreme

Belanca dobro umutiti sa šećerom.

Suvo grožđe potopiti malo u toplu vodu,pa dobro ocediti.

Urme sitno iseckati,a orahe grubo samleti.

Od tri kašike brašna uzeti jednu i posuti po urmama,da se ne bi zalepile.

U čvrst sneg od belanaca dodati prvo orahe, pa urme i suvo grožđe, a potom brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve lepo izmešati špatulom, pa izliti u pomašćen i brašnom posut pleh.

Peći na 180 stepeni oko 8 minuta, pa ostaviti još 10-tak u isključenoj pećnici.

Ohlađenu koru preseći po dužini na dva dela.

Za kremu umutiti žumanca sa šećerom pa kuvati na pari. U toplu kremu dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi.

Uhladnu kremu dodati izrađen puter i fino sjediniti.

Podeliti je na dva dela, pa premazati prvo jednu koru, poklopiti drugom, blago pritisnuti, a onda ostatkom kreme premazati celu tortu.

Umutiti u šlag i premazati celu tortu. Odozgo posuti sa malo mlevenih oraha.

Ostaviti bar sat vremena u frižideru, a potom seći na šnitice.

Naši proizvodi

Torta Arabija

Koraci pripreme

Belanca dobro umutiti sa šećerom.

Suvo grožđe potopiti malo u toplu vodu,pa dobro ocediti.

Urme sitno iseckati,a orahe grubo samleti.

Od tri kašike brašna uzeti jednu i posuti po urmama,da se ne bi zalepile.

U čvrst sneg od belanaca dodati prvo orahe, pa urme i suvo grožđe, a potom brašno pomešano sa praškom za pecivo.

Sve lepo izmešati špatulom, pa izliti u pomašćen i brašnom posut pleh.

Peći na 180 stepeni oko 8 minuta, pa ostaviti još 10-tak u isključenoj pećnici.

Ohlađenu koru preseći po dužini na dva dela.

Za kremu umutiti žumanca sa šećerom pa kuvati na pari. U toplu kremu dodati čokoladu za kuvanje i mešati da se otopi.

Uhladnu kremu dodati izrađen puter i fino sjediniti.

Podeliti je na dva dela, pa premazati prvo jednu koru, poklopiti drugom, blago pritisnuti, a onda ostatkom kreme premazati celu tortu.

Umutiti u šlag i premazati celu tortu. Odozgo posuti sa malo mlevenih oraha.

Ostaviti bar sat vremena u frižideru, a potom seći na šnitice.

Autor

Dijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept