burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Tartuf torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za kore:

6 jaja

12 kašika šećera

6 kašika ulja

10 kašika mleka

6 kašika brašna

1 C prašak za pecivo

2 kesice C praška za puding od čokolade

2 kašike čokolade u prahu

Za prskanje kora:

1 dl čokoladnog mleka (otpr.)

Za fil:

7 dl slatke pavlake

125 g margarina

350 g čokolade za kuvanje

350 g mlečne ili noisette čokolade

I još:

300 g malina (manje-više po ukusu)

Za dekoraciju:

5 kesica C šlaga

roza boja

zeleni kokos

Tartuf torta

Koraci pripreme

Kore:
Ulupajte 3 belanca u čvrst šam, dodajte 6 kašika šećera i još mutite.

Potom dodajte redom 3 žumanca, 3 kašike ulja, 5 kašika mleka, 3 kašike brašna pomešanog sa pola C praška za pecivo,1 C prašak za puding od čokolade i 1 kašiku čokolade u prahu. Miksajte najmanjom brzinom.

Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup (fi24 cm) na 180 C oko 15 minuta.

Postupak pripreme ponovite kako biste od preostalog materijala dobili još jednu takvu koru.

Ohlađene biskvite horizontalno presecite tako da na kraju imate ukupno 4 tanje kore.

Fil:
U šerpu sipajte slatku pavlaku, pa ubacite komadiće margarina, kockice crne i mlečnu čokoladu (ili noisette).

Zagrevajte lagano i mešajte dok se sve lepo ne rastopi i sjedini u homogenu masu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Stajanjem će fil dobiti konzistenciju gustog krema.

Finalni postupak:
Na tacnu stavite jednu koru, poprskajte je čokoladnim mlekom, premažite trećinom fila i po njemu rasporedite maline.

Prekrijte ih drugom korom i ponovite postupak filovanja još dva puta. Slaganje završite četvrtom korom.

Rashlađenu tortu dekorišite po želji.

Naši proizvodi

Tartuf torta

Koraci pripreme

Kore:
Ulupajte 3 belanca u čvrst šam, dodajte 6 kašika šećera i još mutite.

Potom dodajte redom 3 žumanca, 3 kašike ulja, 5 kašika mleka, 3 kašike brašna pomešanog sa pola C praška za pecivo,1 C prašak za puding od čokolade i 1 kašiku čokolade u prahu. Miksajte najmanjom brzinom.

Dobijenu smesu rasporedite u papirom za pečenje postavljen okrugao kalup (fi24 cm) na 180 C oko 15 minuta.

Postupak pripreme ponovite kako biste od preostalog materijala dobili još jednu takvu koru.

Ohlađene biskvite horizontalno presecite tako da na kraju imate ukupno 4 tanje kore.

Fil:
U šerpu sipajte slatku pavlaku, pa ubacite komadiće margarina, kockice crne i mlečnu čokoladu (ili noisette).

Zagrevajte lagano i mešajte dok se sve lepo ne rastopi i sjedini u homogenu masu. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi.

Stajanjem će fil dobiti konzistenciju gustog krema.

Finalni postupak:
Na tacnu stavite jednu koru, poprskajte je čokoladnim mlekom, premažite trećinom fila i po njemu rasporedite maline.

Prekrijte ih drugom korom i ponovite postupak filovanja još dva puta. Slaganje završite četvrtom korom.

Rashlađenu tortu dekorišite po želji.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept