burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija30

Svečana čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
30

Sastojci

Kora,fil, dekoracija

3 kašika 15 jaja, 15 kasika secera, 3 kasike brasna, 3 kasike kakao praha, pola kacicice c praska za pecivo, 4 kasike sitno mlevenih lesnika

2 g 300g cokolade za kuvanje, 1 margarin i 250g secera. 5 belanaca,10 kaska secera. 200g lesnika

1 g C Šlag krem sa ukusom čokolade

Svečana čokoladna torta

Ispeci 3 kore, moze i dan ranije. Bitno je samo da se dobro ohlade. Prvo se mute belanca i secer u cvrst sneg zatim se dodaju zumanca. Suve sastojke dodati varjacom i polako mesati. Tepsiju obloziti pek papirom. Cokoladu, margarin i secer topim na pari. Kada se lepo sjedini istopi sklanjam sa strane. Belanca i secer takodje kuvam na pari 15-ak minuta a zatim umutim u cvrst sneg i sjedinim sa cokoladnim delom. U sve to dodam lesnike seckane malo krupnije. Kada se fil ohladi mazem na kore i okolo skroz. Od gore moze slag krema cokoladna ili otopljenja cokolada kao dekoracija. Prijatno

Koraci pripreme

Kore,fil, dekoracija

Prvo se pripreme kore i ostave se dobro da se ohlade zatim filovi se kuvaju i na kraju dekoracija

Naši proizvodi

Svečana čokoladna torta

Ispeci 3 kore, moze i dan ranije. Bitno je samo da se dobro ohlade. Prvo se mute belanca i secer u cvrst sneg zatim se dodaju zumanca. Suve sastojke dodati varjacom i polako mesati. Tepsiju obloziti pek papirom. Cokoladu, margarin i secer topim na pari. Kada se lepo sjedini istopi sklanjam sa strane. Belanca i secer takodje kuvam na pari 15-ak minuta a zatim umutim u cvrst sneg i sjedinim sa cokoladnim delom. U sve to dodam lesnike seckane malo krupnije. Kada se fil ohladi mazem na kore i okolo skroz. Od gore moze slag krema cokoladna ili otopljenja cokolada kao dekoracija. Prijatno

Koraci pripreme

Kore,fil, dekoracija

Prvo se pripreme kore i ostave se dobro da se ohlade zatim filovi se kuvaju i na kraju dekoracija

Autor

Dragana Belic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept