0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
30
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
30
3 kašika 15 jaja, 15 kasika secera, 3 kasike brasna, 3 kasike kakao praha, pola kacicice c praska za pecivo, 4 kasike sitno mlevenih lesnika
2 g 300g cokolade za kuvanje, 1 margarin i 250g secera. 5 belanaca,10 kaska secera. 200g lesnika
Ispeci 3 kore, moze i dan ranije. Bitno je samo da se dobro ohlade. Prvo se mute belanca i secer u cvrst sneg zatim se dodaju zumanca. Suve sastojke dodati varjacom i polako mesati. Tepsiju obloziti pek papirom. Cokoladu, margarin i secer topim na pari. Kada se lepo sjedini istopi sklanjam sa strane. Belanca i secer takodje kuvam na pari 15-ak minuta a zatim umutim u cvrst sneg i sjedinim sa cokoladnim delom. U sve to dodam lesnike seckane malo krupnije. Kada se fil ohladi mazem na kore i okolo skroz. Od gore moze slag krema cokoladna ili otopljenja cokolada kao dekoracija. Prijatno
Prvo se pripreme kore i ostave se dobro da se ohlade zatim filovi se kuvaju i na kraju dekoracija
Ispeci 3 kore, moze i dan ranije. Bitno je samo da se dobro ohlade. Prvo se mute belanca i secer u cvrst sneg zatim se dodaju zumanca. Suve sastojke dodati varjacom i polako mesati. Tepsiju obloziti pek papirom. Cokoladu, margarin i secer topim na pari. Kada se lepo sjedini istopi sklanjam sa strane. Belanca i secer takodje kuvam na pari 15-ak minuta a zatim umutim u cvrst sneg i sjedinim sa cokoladnim delom. U sve to dodam lesnike seckane malo krupnije. Kada se fil ohladi mazem na kore i okolo skroz. Od gore moze slag krema cokoladna ili otopljenja cokolada kao dekoracija. Prijatno
Prvo se pripreme kore i ostave se dobro da se ohlade zatim filovi se kuvaju i na kraju dekoracija
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.