burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25-30

Šuster torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25-30

Sastojci

Za koru:

3 šoljice šećera

1 šoljica ulja

4 šoljice brašna

6 šoljice mlevenih oraha

1 C prašak za pecivo

2 narendane kore pomorandže

4 šoljice kisele vode

Za fil:

1,5 l soka od pomorandže

6 kašika šećera

3 C pudinga od vanile

250 g margarina

200 g C šećera u prahu

250 g seckanih oraha

6-7 kašika džema od kajsija

Šuster torta

Koraci pripreme

Kora:
3 male šoljice šećera, 1 šoljicu ulja, 4 šoljice brašna, 6 šoljica mlevenih oraha, 1 C prašak za pecivo, 2 narendane kore pomorandže i 4 šoljice kisele vode pomešati i ostaviti da odstoje najmanje 30 minuta.

Zatim dobijenu smesu podeliti na 3 dela i od toga peći 3 kore u podmazanom plehu oko 30 min. na 180C.

Fil:
U 1,5 l soka od pomorandže dodati 6 kašika šećera i u tome skuvati 3 C pudinga od vanile. Kad se masa ohladi dodati 1 umućen margarin sa 200 g C šećera u prahu i 250 g seckanih oraha.

Svaku koru premazati tankim slojem džemom od kajsija pa preko toga staviti fil.

Znači ide kora, džem od kajsija, fil i tako redom, na kraju premazati džemom i posuti seckanim orasima.

Naši proizvodi

Šuster torta

Koraci pripreme

Kora:
3 male šoljice šećera, 1 šoljicu ulja, 4 šoljice brašna, 6 šoljica mlevenih oraha, 1 C prašak za pecivo, 2 narendane kore pomorandže i 4 šoljice kisele vode pomešati i ostaviti da odstoje najmanje 30 minuta.

Zatim dobijenu smesu podeliti na 3 dela i od toga peći 3 kore u podmazanom plehu oko 30 min. na 180C.

Fil:
U 1,5 l soka od pomorandže dodati 6 kašika šećera i u tome skuvati 3 C pudinga od vanile. Kad se masa ohladi dodati 1 umućen margarin sa 200 g C šećera u prahu i 250 g seckanih oraha.

Svaku koru premazati tankim slojem džemom od kajsija pa preko toga staviti fil.

Znači ide kora, džem od kajsija, fil i tako redom, na kraju premazati džemom i posuti seckanim orasima.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept