burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Šuškava kokos-čokolada torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

10 jaja

2 C pudinga od čokolade

30 kašika šećera

100 g C kokosa

500 ml mleka

100 g čokolade za kuvanje

sok od limuna

250 g margarina sobne temperature

2 C šlag pene

Šuškava kokos-čokolada torta

Koraci pripreme

Uzeti 10 jaja i razdvojiti belance od žumanca.

U 10 belanaca dodati 1 kašiku ceđenog limunovog soka i miksati dok ne ostaje trag od žice miksera. Potom kašiku po kašiku dodavati 20 kašika šećera.

Kad se sve ulupa i bude gusto, dodati 100 g C kokosa. Masu sipati u tepsiju veličine 40x30 i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, a potom smanjiti na 100 stepeni.

Piškota se suši minimum 2 sata.

Žumanca miksati sa 10 kašika šećera, i kad bude penasto dodati 2 C pudinga od čokolade i ukuvati u 300 ml mleka. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Skloniti sa ringle i dodati 100 g čokolade za kuvanje. Kad bude skoro hladno dodati 250 g margarina i mešati dok masa ne bude ujednačena.

Osušenu koru iseći na tri jednaka dela. Na prvu trećinu kore staviti trećinu fila, pa staviti drugu trećinu kore i fila, a potom treću.

U preostalih 200 ml mleka sipati 2 C šlag pene, umutiti čvrsto i premazati celu tortu.

Po želji posuti šarenim mrvicama za ukrašavanje.

Naši proizvodi

Šuškava kokos-čokolada torta

Koraci pripreme

Uzeti 10 jaja i razdvojiti belance od žumanca.

U 10 belanaca dodati 1 kašiku ceđenog limunovog soka i miksati dok ne ostaje trag od žice miksera. Potom kašiku po kašiku dodavati 20 kašika šećera.

Kad se sve ulupa i bude gusto, dodati 100 g C kokosa. Masu sipati u tepsiju veličine 40x30 i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, a potom smanjiti na 100 stepeni.

Piškota se suši minimum 2 sata.

Žumanca miksati sa 10 kašika šećera, i kad bude penasto dodati 2 C pudinga od čokolade i ukuvati u 300 ml mleka. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne.

Skloniti sa ringle i dodati 100 g čokolade za kuvanje. Kad bude skoro hladno dodati 250 g margarina i mešati dok masa ne bude ujednačena.

Osušenu koru iseći na tri jednaka dela. Na prvu trećinu kore staviti trećinu fila, pa staviti drugu trećinu kore i fila, a potom treću.

U preostalih 200 ml mleka sipati 2 C šlag pene, umutiti čvrsto i premazati celu tortu.

Po želji posuti šarenim mrvicama za ukrašavanje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept