0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
10 jaja
2 C pudinga od čokolade
30 kašika šećera
100 g C kokosa
500 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
sok od limuna
250 g margarina sobne temperature
2 C šlag pene
Uzeti 10 jaja i razdvojiti belance od žumanca.
U 10 belanaca dodati 1 kašiku ceđenog limunovog soka i miksati dok ne ostaje trag od žice miksera. Potom kašiku po kašiku dodavati 20 kašika šećera.
Kad se sve ulupa i bude gusto, dodati 100 g C kokosa. Masu sipati u tepsiju veličine 40x30 i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, a potom smanjiti na 100 stepeni.
Piškota se suši minimum 2 sata.
Žumanca miksati sa 10 kašika šećera, i kad bude penasto dodati 2 C pudinga od čokolade i ukuvati u 300 ml mleka. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle i dodati 100 g čokolade za kuvanje. Kad bude skoro hladno dodati 250 g margarina i mešati dok masa ne bude ujednačena.
Osušenu koru iseći na tri jednaka dela. Na prvu trećinu kore staviti trećinu fila, pa staviti drugu trećinu kore i fila, a potom treću.
U preostalih 200 ml mleka sipati 2 C šlag pene, umutiti čvrsto i premazati celu tortu.
Po želji posuti šarenim mrvicama za ukrašavanje.
Uzeti 10 jaja i razdvojiti belance od žumanca.
U 10 belanaca dodati 1 kašiku ceđenog limunovog soka i miksati dok ne ostaje trag od žice miksera. Potom kašiku po kašiku dodavati 20 kašika šećera.
Kad se sve ulupa i bude gusto, dodati 100 g C kokosa. Masu sipati u tepsiju veličine 40x30 i staviti u rernu zagrejanu na 200 stepeni, a potom smanjiti na 100 stepeni.
Piškota se suši minimum 2 sata.
Žumanca miksati sa 10 kašika šećera, i kad bude penasto dodati 2 C pudinga od čokolade i ukuvati u 300 ml mleka. Mešati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
Skloniti sa ringle i dodati 100 g čokolade za kuvanje. Kad bude skoro hladno dodati 250 g margarina i mešati dok masa ne bude ujednačena.
Osušenu koru iseći na tri jednaka dela. Na prvu trećinu kore staviti trećinu fila, pa staviti drugu trećinu kore i fila, a potom treću.
U preostalih 200 ml mleka sipati 2 C šlag pene, umutiti čvrsto i premazati celu tortu.
Po želji posuti šarenim mrvicama za ukrašavanje.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.