burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Srce u srcu Torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Za koru:

4 jaja

170 g šećera

4 kašike hladne vode

100 g C čvrstin

100 g brašna

2 kašike C kakao

1 kesica C praška za pecivo

50 g mleveni orasi

Fil:

500 ml mleka

1 kesica C puding od čokolade

2 kašike C čvrstina

100 g čokolade

125 g margarina

8 kašika šećera

Za premazivanje:

100 g C šlag krema

Srce u srcu Torta

Koraci pripreme

Ulupate belanca penasto sa sećerom pa postepeno ubacite žumanca, brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo, vodu, orah. Sve lagano sjediniti i sipati u pleh u obliku srca. Koru pecite na 180 stepeni oko 25 min.

Puding i gustin umutiti u malo mleka, a preostalo mleko ostavite da provri. Potom razmućeni puding dodate u mleko koje je provrilo i skuvate puding.

Kad se zgusne, vrućem pudingu dodajte izlomljenu čokoladu. Gotov puding skinete sa vatre i ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom i dodate ohlađeni fil.

Gotovu ohlađenu koru možete preseći na pola uzdužno i tako dobićete dve kore koje možete filovati. Možete je takođe peći u okruglom ili četvrtastom plehu.

Ukrasiti sa šlagom po želji.

Naši proizvodi

Srce u srcu Torta

Koraci pripreme

Ulupate belanca penasto sa sećerom pa postepeno ubacite žumanca, brašno, gustin, kakao i prašak za pecivo, vodu, orah. Sve lagano sjediniti i sipati u pleh u obliku srca. Koru pecite na 180 stepeni oko 25 min.

Puding i gustin umutiti u malo mleka, a preostalo mleko ostavite da provri. Potom razmućeni puding dodate u mleko koje je provrilo i skuvate puding.

Kad se zgusne, vrućem pudingu dodajte izlomljenu čokoladu. Gotov puding skinete sa vatre i ostavite da se ohladi. Margarin penasto umutite sa šećerom i dodate ohlađeni fil.

Gotovu ohlađenu koru možete preseći na pola uzdužno i tako dobićete dve kore koje možete filovati. Možete je takođe peći u okruglom ili četvrtastom plehu.

Ukrasiti sa šlagom po želji.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept