burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Sočna posna čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

190 g brašna T-500

1 kašika cimeta

1 kašika C soda bikarbone

30 g C kakao praha

150 g šećera

80 ml ulja

240 ml vode

1 kašičica limunovog soka ili sirćeta

1 kesica C vanilin šećera

100 g čokolade za kuvanje

malo ulja

Sočna posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Brašno i C kakao propustite kroz sito, dodajte ostale suve sastojke, zatim vodu, ulje i sirće (ili limunov sok) i sve lepo sjedinite. Možete dodati i kašičicu ekstrakta vanile.

Koristite kalup za torte, nauljite ga i pospite brašnom, a zatim izlijte celu smesu u njega.

Pecite na 180 stepeni oko 30-tak minuta.

Kada izvadite kalup, pokrijte ga folijom i ostavite 15-tak minuta da se prohladi, zatim skinite kalup i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi dok pripremate glazuru.

Na pari otopite čokoladu sa uljem i time premažite torticu.

Kao dekoraciju, možete koristiti C kokos, C šećer u prahu, bademe, orahe, lešnike ili biljnu slatku pavlaku.

Naši proizvodi

Sočna posna čokoladna torta

Koraci pripreme

Brašno i C kakao propustite kroz sito, dodajte ostale suve sastojke, zatim vodu, ulje i sirće (ili limunov sok) i sve lepo sjedinite. Možete dodati i kašičicu ekstrakta vanile.

Koristite kalup za torte, nauljite ga i pospite brašnom, a zatim izlijte celu smesu u njega.

Pecite na 180 stepeni oko 30-tak minuta.

Kada izvadite kalup, pokrijte ga folijom i ostavite 15-tak minuta da se prohladi, zatim skinite kalup i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi dok pripremate glazuru.

Na pari otopite čokoladu sa uljem i time premažite torticu.

Kao dekoraciju, možete koristiti C kokos, C šećer u prahu, bademe, orahe, lešnike ili biljnu slatku pavlaku.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept