burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija10

Skroz čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
10

Sastojci

Kore:

16 jaja

16 kašika šećera

12 kašika brašna

4 kašike C kakaoa

(ispeći 4 kore)

Fil:

15 jaja

25 kašika šećera

300 g čokolade

500 g margarina

Fil 2:

600 g C šlag krema vanila

Dekoracija:

čokoladne mrvice

rum

Skroz čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Izmutiti belanca na tvrd šam i dodati šećer, pa žumanca brašno i C kakao.

Polako izmešati masu i izliti u nauljen pleh i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Treba ispeći 4 kore.

Fil:
Cela jaja izmiksati sa šećerom i kuvati na tihoj vatri nekih 40 minuta, zatim dodati čokoladu i ohladiti fil.

U ohlađeno dodati izmiksan margarin, izmutiti i C šlag pa filovati tortu.

Svaku koru naprskati sa rumom, pa staviti čokoladni fil, pa šlag, kora i tako dok ne utrošite sav materijal.

Torta je savršena kad se dobro ohladi.

Naši proizvodi

Skroz čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Izmutiti belanca na tvrd šam i dodati šećer, pa žumanca brašno i C kakao.

Polako izmešati masu i izliti u nauljen pleh i peći na 180 stepeni 20 minuta.

Treba ispeći 4 kore.

Fil:
Cela jaja izmiksati sa šećerom i kuvati na tihoj vatri nekih 40 minuta, zatim dodati čokoladu i ohladiti fil.

U ohlađeno dodati izmiksan margarin, izmutiti i C šlag pa filovati tortu.

Svaku koru naprskati sa rumom, pa staviti čokoladni fil, pa šlag, kora i tako dok ne utrošite sav materijal.

Torta je savršena kad se dobro ohladi.

Autor

Sanja

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept