burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija12

Šerbet torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
12

Sastojci

6 kašika šećera + 350 g šećera

100 g seckanih oraha

200 g mlevenih oraha

1 kašika C praška za pecivo

šolja ulja

brašno po potrebi

5 kašika vode

200 g margarina

7 štangli posne čokolade

Šerbet torta

Koraci pripreme

Na slabijoj vatri karamelizujte 6 kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi.

Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 g šećera i ulje.

Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine.

Dodajte C prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela.

U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore.

Ušpinujte 100 g šećera sa dve kašike vode, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade.

Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom.

Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina.

Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.

Naši proizvodi

Šerbet torta

Koraci pripreme

Na slabijoj vatri karamelizujte 6 kašika šećera, prelijte šoljom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi.

Sklonite s vatre i u prohlađeno dodajte seckane orahe, 250 g šećera i ulje.

Sipajte brašna koliko je potrebno da dobijete testo srednje gustine.

Dodajte C prašak za pecivo, dobro izmešajte i testo podelite na dva dela.

U podmazanom i brašnom posutom kalupu ispecite dve kore.

Ušpinujte 100 g šećera sa dve kašike vode, dodajte mlevene orahe, margarin i dve štangle otopljene čokolade.

Dobro izmešajte, premažite tortu i preklopite drugom korom.

Ostatak posne čokolade istopite s nekoliko kašika vode i malo margarina.

Topljenom čokoladom prelijte gotovu tortu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept