burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija

Savršeno čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

4 jaja

4 kašike šećera

2 kašike C slatkog kakaoa

1 kašika ulja

prstohvat C praška za pecivo

Za prelivanje kore:

100 g čokolade

100 g šećera

100 ml mleka

150 g putera

2 pomorandže

Za fil 1:

300 g šećera

300 g čokolade

300 g mlevenih lešnika

200 ml mleka

200 g putera

1 kora od pomorandže

1 C vanilin šećer

Za fil 2:

5 jaja

1 l mleka

5 C pudinga od vanile

300 g šećera

250 g putera

2 C vanilin šećera

200 ml slatke pavlake

Ukrašavanje:

200 g C šlag krema

Savršeno čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. Nakon toga dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti i dodati ulje.

Sve čvrste sastojke izmešati pa postepeno dodavati u smesu koju smo prethodno pripremili lagano mešajući.

Peći u plehu veličine 20x30 oko 15min na 150°. Peći ovako 4 kore. Kora je gotova kada se odvoji od pleha ( međutim savetujem upotrebu papira za pečenje).

Fil 1:
Istopiti šećer, čokoladu i mleko, pa kada se smesa ohladi dodati prethodno izmućen puter. Nakon toga lešnike i koru od pomorandže. Ostaviti da se smesa steže u frižideru.

Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati puding i postepeno dodavati 0.5 l mleka. Drugu polovinu mleka staviti da provri, pa u mleku dodavati smesu koju smo pripremili od jaja i pudinga.

Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti fil, a u toku hlađenja mešati mikserom da se ne bi stvorile grudvice.

Dodati C vanilin šećer i umešan puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku.

Za prelivanje kore:
Otopiti čokoladu, šećer, mleko pa dodati puter. Skinuti sa ringle da se puter otopi. Izrendati koru pomorandže, a sok od pomorandže posebno iscediti i ostaviti na stranu.

Kore prvo preliti sokom od pomorandže, pa smesom od čokolade.

Filovanje torte:
Kora, fil 2, kora fil 1, kora fil 2, kora fil 2. Na kraju tortu dekorisati C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Naši proizvodi

Savršeno čokoladna torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti belanca u čvrst sneg pa dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. Nakon toga dodavati jedno po jedno žumance. Umutiti i dodati ulje.

Sve čvrste sastojke izmešati pa postepeno dodavati u smesu koju smo prethodno pripremili lagano mešajući.

Peći u plehu veličine 20x30 oko 15min na 150°. Peći ovako 4 kore. Kora je gotova kada se odvoji od pleha ( međutim savetujem upotrebu papira za pečenje).

Fil 1:
Istopiti šećer, čokoladu i mleko, pa kada se smesa ohladi dodati prethodno izmućen puter. Nakon toga lešnike i koru od pomorandže. Ostaviti da se smesa steže u frižideru.

Fil 2:
Umutiti jaja sa šećerom pa dodati puding i postepeno dodavati 0.5 l mleka. Drugu polovinu mleka staviti da provri, pa u mleku dodavati smesu koju smo pripremili od jaja i pudinga.

Kuvati na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ohladiti fil, a u toku hlađenja mešati mikserom da se ne bi stvorile grudvice.

Dodati C vanilin šećer i umešan puter, a nakon toga i umućenu slatku pavlaku.

Za prelivanje kore:
Otopiti čokoladu, šećer, mleko pa dodati puter. Skinuti sa ringle da se puter otopi. Izrendati koru pomorandže, a sok od pomorandže posebno iscediti i ostaviti na stranu.

Kore prvo preliti sokom od pomorandže, pa smesom od čokolade.

Filovanje torte:
Kora, fil 2, kora fil 1, kora fil 2, kora fil 2. Na kraju tortu dekorisati C šlagom umućenim sa kiselom vodom.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept