burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Šarene krem kocke

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za koru:

5 belanaca

5 kašika šećera

4 kašike brašna

1 dl mleka

1 C vanilin šećer

I krem:

3 dl mleka

1 C puding od čokolade

2 kašike šećera

100 g margarina

II krem:

3 dl mleka

3-4 kašike šećera

5 žumanaca

1 C vanilin šećer

3 kašike C čvrstin

100 g margarina

Dekoracija:

1 C krem šlag od čokolade

Šarene krem kocke

Koraci pripreme

Mutite belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi pa lagano umešajte brašno.

Sipajte u pravougaoni ili četvrtast pleh prekriven pek papirom i pecite oko dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru prohladite pa skinite pek papir i prelijte je toplim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer.

Za I krem sipajte u sud mleko, dodajte šećer i puding od čokolade pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U mlak puding dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Za II krem umutite žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte gustin, izmešajte pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne. U mlak krem dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Na tacnu za služenje stavite koru, premažite je I kremom, pa stavite II krem i na kraju kolač premažite umućenim šlag kremom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.

Odozgo dekorišite struganom čokoladom (ja sam tanko sekla nožem eurokrem blok).

Kolač dobro ohladite, secite na željene kocke i poslužite.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Šarene krem kocke

Koraci pripreme

Mutite belanca sa šećerom dok se šećer ne otopi pa lagano umešajte brašno.

Sipajte u pravougaoni ili četvrtast pleh prekriven pek papirom i pecite oko dvadesetak minuta na 180 stepeni.

Pečenu koru prohladite pa skinite pek papir i prelijte je toplim mlekom u koje ste dodali vanilin šećer.

Za I krem sipajte u sud mleko, dodajte šećer i puding od čokolade pa kuvajte dok ne dobije dovoljnu gustinu. U mlak puding dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Za II krem umutite žumanca sa šećerom i vanilom, dodajte gustin, izmešajte pa dodajte mleko. Kuvajte dok se ne zgusne. U mlak krem dodajte margarin i sve umutite mikserom.

Na tacnu za služenje stavite koru, premažite je I kremom, pa stavite II krem i na kraju kolač premažite umućenim šlag kremom koji ste pripremili po uputstvu na kesici.

Odozgo dekorišite struganom čokoladom (ja sam tanko sekla nožem eurokrem blok).

Kolač dobro ohladite, secite na željene kocke i poslužite.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept