burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija25

Sandrina lagana torta od višnje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
25

Sastojci

Za 1 koru:

6 jaja

240 g šećera

6 kašika vode

200 g brašna

3 ravne kašike C kakaoa

2 kašičice praška za pecivo C

(potrebna nam je 3 puta ova količina, jer pravimo 3 kore)

Za fil :

800 g višanja bez koštice

500 g šećera

2 C pudinga od vanile

2 C vanilin šećera

400 ml vode

300 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake

600 ml mleka

Za ukrašivanje:

300 g C šlaga sa ukusom slatke pavlake

rendana čokolada

Sandrina lagana torta od višnje

Koraci pripreme

Za kore sa mikserom razmutim jaje sa šećerom, kasnije dodam i vodu, kada je sve lepo penasto uz stalno mešanje dodajem brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Od gore navedenih sastojaka napravim 3 kore i kad se ohlade filujem ih.

Fil:
Višnje stavim da se kuvaju sa 200 ml vode i 300 g šećera, u posudicu razblažim 2 pudinga, 2 C vanilin šećera sa ostatkom šećera i sa ostalom vodom.

Kada se višnja kuvala 10 minuta, dodamo i smesu sa pudingom i kuvamo sve zajedno dok ne zgusne.

Kad je mlaka smesa podelimo na 2 ista dela i premažemo 2 kore, a kada se skroz ohladi razmutimo šlag sa mlekom i filujemo tortu.

1.Kora sa višnjama, 2.pola šlag pene, 3.kora sa višnjama, 4.druga polovina pene, 5.kora.

Stavimo u frižider da ostoji preko noći i sutra dan ukrasimo sa C šlagom i rendanom čokoladom.

Naši proizvodi

Sandrina lagana torta od višnje

Koraci pripreme

Za kore sa mikserom razmutim jaje sa šećerom, kasnije dodam i vodu, kada je sve lepo penasto uz stalno mešanje dodajem brašno, C kakao i C prašak za pecivo.

Od gore navedenih sastojaka napravim 3 kore i kad se ohlade filujem ih.

Fil:
Višnje stavim da se kuvaju sa 200 ml vode i 300 g šećera, u posudicu razblažim 2 pudinga, 2 C vanilin šećera sa ostatkom šećera i sa ostalom vodom.

Kada se višnja kuvala 10 minuta, dodamo i smesu sa pudingom i kuvamo sve zajedno dok ne zgusne.

Kad je mlaka smesa podelimo na 2 ista dela i premažemo 2 kore, a kada se skroz ohladi razmutimo šlag sa mlekom i filujemo tortu.

1.Kora sa višnjama, 2.pola šlag pene, 3.kora sa višnjama, 4.druga polovina pene, 5.kora.

Stavimo u frižider da ostoji preko noći i sutra dan ukrasimo sa C šlagom i rendanom čokoladom.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept