1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
15
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
15
7 komad jaja
150 g putera,
125 g C šećera u prahu
200 g čokolade,
125 g kristal šećera
prdtohvat malo malo soli,
150 g brašna
200 g džema od kajsija.
200 g čokolade
4 kašika ulja
Prekrasna
Rastopiti čokoladu (na pari).
U drugom sudu, pomešati omekšan puter, C šećer u prahu i C vanilin šećer. Mešati dok se ne stvori kremasta masa.
Masi dodavati jedno, po jedno, žumance, uz stalno mešanje, dok se masa ne izjednači.
Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Tepsiju okruglu obložite papirom za pečenje.
U posednom sudu, belancima dodajte prstohvat soli i šećer i mutite mikserom, dok se ne napravi čvrst sneg.
U masu čokolade i žumanaca, dodajte naizmenično po kašiku belanaca i brašna, uz blago mešanje. Dobijenu masu izlijte u sud za pečenje. Pecite oko 1 sat.
Kad je kora za tortu gotova, izvadite je da se ohladi.
Ohlađenu koru za tortu, rasecite uzdužno . Donju koru premažite džemom od kajsije.
Preko namaza, stavite gornju koru. Gornju koru, takođe, premažite džemom od kajsije, kao i spoljnu ivicu.
Čim se čokolada sa dodatom ulja istopei odmah sipati glazuru preko torte, i brzim potezima premazati celu tortu.
Ostaviti da se glazura osuši na sobnoj temperaturi.
Ukrasiti po ukusu.
Prekrasna
Rastopiti čokoladu (na pari).
U drugom sudu, pomešati omekšan puter, C šećer u prahu i C vanilin šećer. Mešati dok se ne stvori kremasta masa.
Masi dodavati jedno, po jedno, žumance, uz stalno mešanje, dok se masa ne izjednači.
Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Tepsiju okruglu obložite papirom za pečenje.
U posednom sudu, belancima dodajte prstohvat soli i šećer i mutite mikserom, dok se ne napravi čvrst sneg.
U masu čokolade i žumanaca, dodajte naizmenično po kašiku belanaca i brašna, uz blago mešanje. Dobijenu masu izlijte u sud za pečenje. Pecite oko 1 sat.
Kad je kora za tortu gotova, izvadite je da se ohladi.
Ohlađenu koru za tortu, rasecite uzdužno . Donju koru premažite džemom od kajsije.
Preko namaza, stavite gornju koru. Gornju koru, takođe, premažite džemom od kajsije, kao i spoljnu ivicu.
Čim se čokolada sa dodatom ulja istopei odmah sipati glazuru preko torte, i brzim potezima premazati celu tortu.
Ostaviti da se glazura osuši na sobnoj temperaturi.
Ukrasiti po ukusu.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.