burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija15

Saher torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
15

Sastojci

Potrebno je

7 komad jaja

150 g putera,

125 g C šećera u prahu

200 g čokolade,

1 kesica C Vanilin šećer

125 g kristal šećera

prdtohvat malo malo soli,

150 g brašna

200 g džema od kajsija.

Glazura:

200 g čokolade

4 kašika ulja

Saher torta

Prekrasna

Koraci pripreme

Priprema

Rastopiti čokoladu (na pari).

U drugom sudu, pomešati omekšan puter, C šećer u prahu i C vanilin šećer. Mešati dok se ne stvori kremasta masa.
Masi dodavati jedno, po jedno, žumance, uz stalno mešanje, dok se masa ne izjednači.
Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Tepsiju okruglu obložite papirom za pečenje.
U posednom sudu, belancima dodajte prstohvat soli i šećer i mutite mikserom, dok se ne napravi čvrst sneg.
U masu čokolade i žumanaca, dodajte naizmenično po kašiku belanaca i brašna, uz blago mešanje. Dobijenu masu izlijte u sud za pečenje. Pecite oko 1 sat.
Kad je kora za tortu gotova, izvadite je da se ohladi.
Ohlađenu koru za tortu, rasecite uzdužno . Donju koru premažite džemom od kajsije.
Preko namaza, stavite gornju koru. Gornju koru, takođe, premažite džemom od kajsije, kao i spoljnu ivicu.
Čim se čokolada sa dodatom ulja istopei odmah sipati glazuru preko torte, i brzim potezima premazati celu tortu.
Ostaviti da se glazura osuši na sobnoj temperaturi.
Ukrasiti po ukusu.

Naši proizvodi

Saher torta

Prekrasna

Koraci pripreme

Priprema

Rastopiti čokoladu (na pari).

U drugom sudu, pomešati omekšan puter, C šećer u prahu i C vanilin šećer. Mešati dok se ne stvori kremasta masa.
Masi dodavati jedno, po jedno, žumance, uz stalno mešanje, dok se masa ne izjednači.
Zagrejati rernu na 180 C stepeni. Tepsiju okruglu obložite papirom za pečenje.
U posednom sudu, belancima dodajte prstohvat soli i šećer i mutite mikserom, dok se ne napravi čvrst sneg.
U masu čokolade i žumanaca, dodajte naizmenično po kašiku belanaca i brašna, uz blago mešanje. Dobijenu masu izlijte u sud za pečenje. Pecite oko 1 sat.
Kad je kora za tortu gotova, izvadite je da se ohladi.
Ohlađenu koru za tortu, rasecite uzdužno . Donju koru premažite džemom od kajsije.
Preko namaza, stavite gornju koru. Gornju koru, takođe, premažite džemom od kajsije, kao i spoljnu ivicu.
Čim se čokolada sa dodatom ulja istopei odmah sipati glazuru preko torte, i brzim potezima premazati celu tortu.
Ostaviti da se glazura osuši na sobnoj temperaturi.
Ukrasiti po ukusu.

Autor

Verica Poznanović
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i kolači"

Pošalji recept