burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Rum-keks torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

Za koru:

6 jaja

12 kašika šećera

12 kašika brašna

6 kašika ključale vode

1 C prašak za pecivo

2-3 kašike C kakaoa

Za fil:

1 l mleka

3 C pudinga od čokolade

15 kašika šećera

100 g crne čokolade

250 g margarina

150 g mlevenog keksa

rum ili ekstrakt ruma po ukusu

150 g C šlaga od čokolade

Rum-keks torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Posebno penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer i ključalu vodu. Zatim u žumanca lagano umešati sneg od belanaca, C kakao i brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Mešati rukom dok se ne dobije glatka ujednačena smesa. Preručiti smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C.

Gotovu koru preseći na pola da se dobiju dve kore.

Fil:
C puding razmutiti u malo mleka, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom. Dodati razmućen C puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Dok je toplo, dodati izlomljenu ćokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Kada se fil prohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom. Na kraju dodati rum po ukusu i mleveni keks, pa sve dobro umutiti mikserom.

Koru premazati pripremljenim filom i preklopiti je drugom korom.

Ponovo rasporediti fil, te preko njega premazati umućen C šlag od čokolade.

Naši proizvodi

Rum-keks torta

Koraci pripreme

Kora:
Umutiti belanca u čvrst sneg. Posebno penasto umutiti žumanca postepeno dodajući šećer i ključalu vodu. Zatim u žumanca lagano umešati sneg od belanaca, C kakao i brašno pomešano sa C praškom za pecivo.

Mešati rukom dok se ne dobije glatka ujednačena smesa. Preručiti smesu u pleh obložen papirom za pečenje i peći u rerni zagrejanoj na 180°C.

Gotovu koru preseći na pola da se dobiju dve kore.

Fil:
C puding razmutiti u malo mleka, a ostatak ostaviti da provri sa šećerom. Dodati razmućen C puding u ključalo mleko i mešati dok se ne zgusne. Dok je toplo, dodati izlomljenu ćokoladu pa mešati dok se ne otopi.

Kada se fil prohladi, sjediniti ga sa umućenim margarinom. Na kraju dodati rum po ukusu i mleveni keks, pa sve dobro umutiti mikserom.

Koru premazati pripremljenim filom i preklopiti je drugom korom.

Ponovo rasporediti fil, te preko njega premazati umućen C šlag od čokolade.

Autor

Sandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept