burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija50

Rozenka

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
50

Sastojci

1 pakovanje Rozen kore

1.Fil:

1250 ml mleka

14 kašika šećera

200 g C Puding sa ukusom vanilina

200 g bela čokolada

250 g margarin

2 kesice C Vanilin šećera

2.Fil:

360 g C Šlag krem sa ukusom vanile

300 ml hladnog mleka

Dekoracija:

bela čokolada

Rozenka

Koraci pripreme

Priprema prvog fila:
U šerpicu pripremljenu za topljenje čokolade sipati 750 ml mleka, šećera i C vanilin šećera. U to dodati izlomljenu belu čokoladu i topiti na laganoj vatri.

U drugoj činiji pomešati puding i 500 ml mleka. Razbiti grudvice mešanjem. Zatim smesu prebaciti u šerpicu, sa čokoladom i mlekom, i sve vreme mešati da ne zagori dok se ne zgusne.

Kad se skroz prohladi, dodati margarin koji je potrebno rastopiti. Sve umutiti mikserom.

Priprema drugog fila:
Umutiti šlag sa mlekom, da bude gušći, da bi se lepše filovala torta.

Ređanje kora i filovanje:
Na tacni zamazati dno sa vrlo malo žutog fila od pudinga i čokolade da se kore ne bi pomerale prilikom filovanja.

Staviti jednu koru, pa namazati žuti fil, pa preko namazati šlag. Zatim opet koru staviti preko i istim redom do kraja.

Na kraju možete tortu prekriti šlagom i rendanom belom čokoladom.

Naši proizvodi

Rozenka

Koraci pripreme

Priprema prvog fila:
U šerpicu pripremljenu za topljenje čokolade sipati 750 ml mleka, šećera i C vanilin šećera. U to dodati izlomljenu belu čokoladu i topiti na laganoj vatri.

U drugoj činiji pomešati puding i 500 ml mleka. Razbiti grudvice mešanjem. Zatim smesu prebaciti u šerpicu, sa čokoladom i mlekom, i sve vreme mešati da ne zagori dok se ne zgusne.

Kad se skroz prohladi, dodati margarin koji je potrebno rastopiti. Sve umutiti mikserom.

Priprema drugog fila:
Umutiti šlag sa mlekom, da bude gušći, da bi se lepše filovala torta.

Ređanje kora i filovanje:
Na tacni zamazati dno sa vrlo malo žutog fila od pudinga i čokolade da se kore ne bi pomerale prilikom filovanja.

Staviti jednu koru, pa namazati žuti fil, pa preko namazati šlag. Zatim opet koru staviti preko i istim redom do kraja.

Na kraju možete tortu prekriti šlagom i rendanom belom čokoladom.

Autor

Tijana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept