0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
25
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
25
12 belanaca
12 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
4 kašike seckanih oraha
2 kašike ulja
2 kašike brašna
12 žumanaca
1 jaje
12 kašika šećera
3 kesice C vanilin šećera
250 g čokolade
125 g maslaca
125 g margarina
120 g C krem šlaga sa ukusom čokolade
šarene i žute mrvice i srebrni biseri
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.
Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseći uzduž, tako da se dobiju četiri kore.
Priprema fila:
U činiju pomešati žumanca, 1 jaje,šećer i C vanil šećer. Umutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena.
Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.
Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.
Filovanje:
Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru dok pripremite dekoraciju.
C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.
Seći na parčad i poslužiti.
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.
Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.
Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseći uzduž, tako da se dobiju četiri kore.
Priprema fila:
U činiju pomešati žumanca, 1 jaje,šećer i C vanil šećer. Umutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena.
Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.
Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.
Filovanje:
Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru dok pripremite dekoraciju.
C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.
Seći na parčad i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.