burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Reform torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

12 belanaca

12 kašika šećera

20 kašika mlevenih oraha

4 kašike seckanih oraha

2 kašike ulja

2 kašike brašna

Za fil:

12 žumanaca

1 jaje

12 kašika šećera

3 kesice C vanilin šećera

250 g čokolade

125 g maslaca

125 g margarina

Dekoracija:

120 g C krem šlaga sa ukusom čokolade

šarene i žute mrvice i srebrni biseri

Reform torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.

Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseći uzduž, tako da se dobiju četiri kore.

Priprema fila:
U činiju pomešati žumanca, 1 jaje,šećer i C vanil šećer. Umutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena.

Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.

Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Filovanje:
Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru dok pripremite dekoraciju.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.

Seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Reform torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.

Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C.

Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseći uzduž, tako da se dobiju četiri kore.

Priprema fila:
U činiju pomešati žumanca, 1 jaje,šećer i C vanil šećer. Umutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena.

Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.

Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Filovanje:
Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru dok pripremite dekoraciju.

C krem šlag umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.

Seći na parčad i poslužiti.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept