burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija25

Reform torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
25

Sastojci

Sastojci za 2 kore:

12 komad jaja

12 kašika šećera

20 kašika mlevenih oraha

4 kašika seckanih oraha

2 komad C Vanilin šećer

2 kašika ulja

2 kašika brašna

Sastojci za fil:

13 komad jaja

12 kašika šećera

2 komad C Vanilin šećer

250 g čokolade za kuvanje

125 g maslaca

125 g margarina

Sastojci za dekoraciju:

2 komad C krem šlaga sa ukusom čokolade

1 kesica dekorativnih mrvica i željenih oblika za dekoraciju

Reform torta

"Kraljica torti-Reform torta". Jako volim ovu tortu. Ukusna, izdašna i uvek dobro došla na trpezi. Pravila sam je sestri za slavlje, gosti su bili oduševljeni. Ponosna sam što je fil bio fantastičan, imala je i lep presek. Torta je nestala za tren. Pravila sam je po receptu moje mame.

Koraci pripreme

Priprema kore:

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 1 kesice C vanil šećera,dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja ,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.
Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseci uzduž, tako da se dobiju četiri kore

Priprema fila:

U činiju umutiti 12 žumanca, 1 jaje šećer i C vanil šećer.Mutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena. Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.Ostaviti da se fil ohladi.Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Filovanje:

Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru. Dok pripremite dekoraciju.

Dekoracija:

C šlag sa ukusom čokolade umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.
Seći na parčad i poslužiti.

Naši proizvodi

Reform torta

"Kraljica torti-Reform torta". Jako volim ovu tortu. Ukusna, izdašna i uvek dobro došla na trpezi. Pravila sam je sestri za slavlje, gosti su bili oduševljeni. Ponosna sam što je fil bio fantastičan, imala je i lep presek. Torta je nestala za tren. Pravila sam je po receptu moje mame.

Koraci pripreme

Priprema kore:

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 1 kesice C vanil šećera,dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja ,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.
Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseci uzduž, tako da se dobiju četiri kore

Priprema fila:

U činiju umutiti 12 žumanca, 1 jaje šećer i C vanil šećer.Mutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena. Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.Ostaviti da se fil ohladi.Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.

Filovanje:

Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru. Dok pripremite dekoraciju.

Dekoracija:

C šlag sa ukusom čokolade umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.
Seći na parčad i poslužiti.

Autor

Danijela Žikić
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept