0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
25
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
25
12 komad jaja
12 kašika šećera
20 kašika mlevenih oraha
4 kašika seckanih oraha
2 kašika ulja
2 kašika brašna
13 komad jaja
12 kašika šećera
250 g čokolade za kuvanje
125 g maslaca
125 g margarina
2 komad C krem šlaga sa ukusom čokolade
1 kesica dekorativnih mrvica i željenih oblika za dekoraciju
"Kraljica torti-Reform torta". Jako volim ovu tortu. Ukusna, izdašna i uvek dobro došla na trpezi. Pravila sam je sestri za slavlje, gosti su bili oduševljeni. Ponosna sam što je fil bio fantastičan, imala je i lep presek. Torta je nestala za tren. Pravila sam je po receptu moje mame.
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 1 kesice C vanil šećera,dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja ,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.
Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseci uzduž, tako da se dobiju četiri kore
U činiju umutiti 12 žumanca, 1 jaje šećer i C vanil šećer.Mutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena. Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.Ostaviti da se fil ohladi.Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.
Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru. Dok pripremite dekoraciju.
C šlag sa ukusom čokolade umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.
Seći na parčad i poslužiti.
"Kraljica torti-Reform torta". Jako volim ovu tortu. Ukusna, izdašna i uvek dobro došla na trpezi. Pravila sam je sestri za slavlje, gosti su bili oduševljeni. Ponosna sam što je fil bio fantastičan, imala je i lep presek. Torta je nestala za tren. Pravila sam je po receptu moje mame.
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, 1 kesice C vanil šećera,dodati 1 kašiku brašna, 1 kašiku ulja ,10 kašika mlevenih oraha i 2 kašike seckanih oraha. Lagano izmešati špatulom.
Sipati u pleh (35 x 25 cm)obložen papirom za pečenje. Peći 20 minuta u rerni zagrejanoj na 180 C. Na isti način napraviti još jednu koru. Kad se ohlade, iseci uzduž, tako da se dobiju četiri kore
U činiju umutiti 12 žumanca, 1 jaje šećer i C vanil šećer.Mutiti mikserom oko 30 sekindi. To je sasvim dovoljno da se ne stvori pena. Sipati u šerpu i kuvati na pari 15 minuta, uz neprestano mešanje. Pred kraj kuvanja, kad varjača već počne da ostavlja trag po dnu šerpe, dodati čokoladu izlomljenu na kockice i mešati da se otopi.Ostaviti da se fil ohladi.Maslac i margarin umutiti, pa izmiksati sa dobro ohlađenim filom.
Fil podeliti na četiri dela. Na podlogu staviti koru, preko premazati 1/4 fila, zatim drugu koru, pa fil, treću koru, pa fil, četvrtu koru i preko premazati celu tortu filom. Ostaviti tortu u frižideru. Dok pripremite dekoraciju.
C šlag sa ukusom čokolade umutiti po uputstvu sa kesice i dekorisati tortu po želji. Vratiti u frižideru na par sati.
Seći na parčad i poslužiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.