burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Puter torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za testo:

250 g maslaca

200 g šećera

1 C vanilin šećer

1 prstohvat soli

4 jajeta

150 g čokolade

200 g brašna

1 kašičica C praška za pecivo

Za fil:

100 g čokolade za kuvanje

1 C puding od čokolade

100 g šećera

500 ml mleka

250 g maslaca

Za glazuru:

150 g bele čokolade

20 g margarina

Za grilijaš:

160 g mlevenih lešnika

8 g šećera

Puter torta

Koraci pripreme

Za testo penasto umutiti maslac postepeno dodajući šećer, C vanilin šećer i so.

Mešajte dok ne dobijete ujednačen smesu, te umešajte jaja, jedno po jedno i otopljenu čokoladu.

Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo i lagano dodajte u smesu mešajući. Od testa iseći sedam-osam kora.

Nanesite oko dve kašike testa u podmazan kalup, pa pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Pečene kore odvojeno složite na podmetač.

Za fil pripremite C puding prema uputstvu sa kesice, i dok je još vreo dodajte rendanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne rastopi.

Penasto umešajte maslac i dodajte mu ohlađeni puding, kašiku po kašiku. Svaku koru, osim gornje, premažite kremom i slažete ih jednu na drugu.

Za glazuru na tihoj vatri pripremite čokoladu sa margarinom.

Time premažite tortu i ukrasite je grilijašom.

Za grilijaš prvo zagrejati šećer dok se ne normalizuje, pa ga potom pomešati sa lešnicima i skloniti sa šporeta.

Naši proizvodi

Puter torta

Koraci pripreme

Za testo penasto umutiti maslac postepeno dodajući šećer, C vanilin šećer i so.

Mešajte dok ne dobijete ujednačen smesu, te umešajte jaja, jedno po jedno i otopljenu čokoladu.

Brašno pomešajte sa C praškom za pecivo i lagano dodajte u smesu mešajući. Od testa iseći sedam-osam kora.

Nanesite oko dve kašike testa u podmazan kalup, pa pecite koru oko 10 minuta na 180 stepeni. Pečene kore odvojeno složite na podmetač.

Za fil pripremite C puding prema uputstvu sa kesice, i dok je još vreo dodajte rendanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada ne rastopi.

Penasto umešajte maslac i dodajte mu ohlađeni puding, kašiku po kašiku. Svaku koru, osim gornje, premažite kremom i slažete ih jednu na drugu.

Za glazuru na tihoj vatri pripremite čokoladu sa margarinom.

Time premažite tortu i ukrasite je grilijašom.

Za grilijaš prvo zagrejati šećer dok se ne normalizuje, pa ga potom pomešati sa lešnicima i skloniti sa šporeta.

Autor

Andrea

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept