burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčadi

Puslica

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčadi

Sastojci

Za jednu koru:

5 belanaca

200 g kristal šećera

1 kašičica sirćeta

Za fil:

10 žumanaca

15 kašika šećera

2,5 dl mleka

250 g oraha

250 g maslaca

Za ukrašavanje:

180 g C šlag pene

200 ml vode

Puslica

Koraci pripreme

Kora:
Za koricu neophodno je belanca umutiti u čvrst sneg. Posteneno dodati šećer i jednu kašičicu sirćeta.

Dobijenu smesu usuti u kalup obložen papirom za pečenje. Sušiti koricu 60min na 130 stepeni.

Postupak ponoviti dva puta jer su nam potrebne dve kore.

Fil:
Žumanca dobro umutiti sa šećerom, u smesu dodati mleko. Staviti na vatru i mešati svo vreme. Čim počne da se zgušnjava i vri skloniti sa vatre.

Smesa neće biti mnogo gusta, ali kako se bude hladila biće sve gušća.

U polu ohlađenu kremu dodati mlevene orahe. Kada se krem potpuno ohladi dodati penasto umućen magarin.

Filovati kora, krem, kora krem i ukrasiti sa umućenom C šlag penom.

Torticu po želji posuti sitno seckanim orasima.

Puslica

Koraci pripreme

Kora:
Za koricu neophodno je belanca umutiti u čvrst sneg. Posteneno dodati šećer i jednu kašičicu sirćeta.

Dobijenu smesu usuti u kalup obložen papirom za pečenje. Sušiti koricu 60min na 130 stepeni.

Postupak ponoviti dva puta jer su nam potrebne dve kore.

Fil:
Žumanca dobro umutiti sa šećerom, u smesu dodati mleko. Staviti na vatru i mešati svo vreme. Čim počne da se zgušnjava i vri skloniti sa vatre.

Smesa neće biti mnogo gusta, ali kako se bude hladila biće sve gušća.

U polu ohlađenu kremu dodati mlevene orahe. Kada se krem potpuno ohladi dodati penasto umućen magarin.

Filovati kora, krem, kora krem i ukrasiti sa umućenom C šlag penom.

Torticu po želji posuti sitno seckanim orasima.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept