burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Puding torta slatki san

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za 1. Biskvit:

10 belanaca

10 ravnih kašika šećera

10 kašika brašna

Za 2. Biskvit:

5 belanaca

5 kašika šećera

5 kašika brašna

oko 4 dl vrućeg mleka za natapanje biskvita

2 kesice C vanilin šećera

Vanil krem:

3 kesice C pudinga od vanile

2 kesice C vanilin šećera ili par kapi arome od vanile

5 dl vode

9 ravnih kašika šećera

7 žumanaca

3 pune kašike kisele pavlake

125 g margarina

Čoko krem:

2 kesice C pudinga od čokolade

3 dl vode

6 kašika šećera

5 žumanaca

2 pune kašike kisele pavlake

125 g margarina

Glazura od čokolade:

100 g čokolade za kuvanje

70 g margarina

Dekoracija:

3 kesice C šlag pene

Puding torta slatki san

Koraci pripreme

Biskviti:
Dobro umutiti šam od belanaca, na pola mućenja dodavati polako šećer.

U čvrst šam, kašiku po kašiku, dodati brašno, mešajući lagano, bez miksera.

Biskvit peći na 180 C u dobro podmazanom protvanu, do blago rumene boje (oko 10-15 min).

Ohladiti ga i polako, kašikom, prelivati vrelim mlekom u koje je dodata vanila.

Potrebno je za veći biskvit oko 2- 2, 5 dl mleka.

Na isti način ispeći i drugi biskvit, natopiti sa oko 1, 5 dl mleka.

Vanil krem:
Puding i šećer razmutiti u malo hladne vode, ostatak staviti da provri.

U vruću vodu lagano sipati razmućen puding, koji će se jako brzo pretvorirti u želatinastu masu, tj skuvati.

Skloniti sa šporeta i u vreo brzim mešanjem, ručno, dodati odjednom žumanca i kiselu pavlaku.

Ohladiti krem i u hladan dobro umutiti izradjen margarin. 1

Čoko krem:
Postupak je isti kao za vanila krem, razlika je samo u količini sastojaka.

Posluživanje:
Od vanil kreme odvojiti 1/3, koja se dodaje u pola količine umućene šlag pene.

Ređati:
Veći biskvit jako tanko premazati vanil kremom, preliti glazurom od čokolade. Ohladiti u frižideru.

Preko glazure ostatak vanil kreme, potom čoko krem, natopljen manji biskvit, glazura. Ohladiti da se glazura stegne.

Tanko premazati šlag penom u koju je dodat vanil krem.

Ukrasiti šlag penom po želji.

Naši proizvodi

Puding torta slatki san

Koraci pripreme

Biskviti:
Dobro umutiti šam od belanaca, na pola mućenja dodavati polako šećer.

U čvrst šam, kašiku po kašiku, dodati brašno, mešajući lagano, bez miksera.

Biskvit peći na 180 C u dobro podmazanom protvanu, do blago rumene boje (oko 10-15 min).

Ohladiti ga i polako, kašikom, prelivati vrelim mlekom u koje je dodata vanila.

Potrebno je za veći biskvit oko 2- 2, 5 dl mleka.

Na isti način ispeći i drugi biskvit, natopiti sa oko 1, 5 dl mleka.

Vanil krem:
Puding i šećer razmutiti u malo hladne vode, ostatak staviti da provri.

U vruću vodu lagano sipati razmućen puding, koji će se jako brzo pretvorirti u želatinastu masu, tj skuvati.

Skloniti sa šporeta i u vreo brzim mešanjem, ručno, dodati odjednom žumanca i kiselu pavlaku.

Ohladiti krem i u hladan dobro umutiti izradjen margarin. 1

Čoko krem:
Postupak je isti kao za vanila krem, razlika je samo u količini sastojaka.

Posluživanje:
Od vanil kreme odvojiti 1/3, koja se dodaje u pola količine umućene šlag pene.

Ređati:
Veći biskvit jako tanko premazati vanil kremom, preliti glazurom od čokolade. Ohladiti u frižideru.

Preko glazure ostatak vanil kreme, potom čoko krem, natopljen manji biskvit, glazura. Ohladiti da se glazura stegne.

Tanko premazati šlag penom u koju je dodat vanil krem.

Ukrasiti šlag penom po želji.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept