burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija15

Prolećna fantazija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
15

Sastojci

15 jaja

15 kašika šećera

4 kašike C kakaoa

15 kašika brašna

1 kg malina

2 C pudinga od malina

200 g crne čokolade

50 g bele čokolade

300 g mlevenog keksa

200 g mlevenih oraha

1 l slatke pavlake

120 g kisele pavlake

250 g maslaca

1 l vode

Prolećna fantazija

Koraci pripreme

Umutiti smesu za dve korice od po 5 belanaca, 2 žumanca, 5 kašika šećera,5 kašika brašna i 2 kašike C kakaoa.

Peći 15 minuta na 180 C.

Treća kora je bela i priprema se od 5 belanaca, 2 žumanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna i 1 kašika ulja.

Skuvati 1 kg malina u 1 l vode i u to zakuvati dva C pudinga od malina.

Skuvati žumanca sa 100 g šećera na pari i sjediniti sa 250 g maslaca. Slatku pavlaku umutiti i ubaciti u krem.

Dodati 300 g mlevenog keksa i 200 g mlevenog oraha.

Kore preliti sokom od malina i filovati redom: tamna kora, fil sa mlevenim keksom i orahom, fil od malina, bela kora, fil sa mlevenim keksom i orahom, itd.

Ukrasiti istopljenom belom i crnom čokoladom koja se topi na tihoj vatri sa 6 kašika vode i 3 kašike ulja.

Naši proizvodi

Prolećna fantazija

Koraci pripreme

Umutiti smesu za dve korice od po 5 belanaca, 2 žumanca, 5 kašika šećera,5 kašika brašna i 2 kašike C kakaoa.

Peći 15 minuta na 180 C.

Treća kora je bela i priprema se od 5 belanaca, 2 žumanca, 6 kašika šećera, 6 kašika brašna i 1 kašika ulja.

Skuvati 1 kg malina u 1 l vode i u to zakuvati dva C pudinga od malina.

Skuvati žumanca sa 100 g šećera na pari i sjediniti sa 250 g maslaca. Slatku pavlaku umutiti i ubaciti u krem.

Dodati 300 g mlevenog keksa i 200 g mlevenog oraha.

Kore preliti sokom od malina i filovati redom: tamna kora, fil sa mlevenim keksom i orahom, fil od malina, bela kora, fil sa mlevenim keksom i orahom, itd.

Ukrasiti istopljenom belom i crnom čokoladom koja se topi na tihoj vatri sa 6 kašika vode i 3 kašike ulja.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept