burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Prava čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Piškota:

5 jaja

5 kašika brašna

100 g čokolade za kuvanje

100 g šećera

1 kašika C kakaoa

1 C prašak za pecivo

200 g margarina

Fil:

1/2 l slatke pavlake

200 g čokolade za kuvanje

1 C vanilin šećer

Za ukrašavanje:

2 C šlaga

lešnik u čokoladi

Prava čokoladna torta

Koraci pripreme

Žumance i šećer umutiti mikserom, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom, sve mutiti mikserom.

Na kraju čvrst sneg od belanaca dodati polako kašikom, ne mutiti mikserom.

Peći (u kalupu za tortu ili tepsiji oko 20x35 cm obloženo pak papirom) na 180°C oko 25 min. Proveriti čačkalicom kad je pečeno.

Za fil:
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na tihoj vatri mesajući dok tek ne provri. Preliti preko piškote dok je još u kalupu/tepsiji.

Piškota se malo prethodno izbocka viljuškom. Prohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti min 5 sati u frižideru.

Tečni fil će se stegnuti, i onda se može ukrasiti šlagom, lešnicima, bombonama i slično.

Naši proizvodi

Prava čokoladna torta

Koraci pripreme

Žumance i šećer umutiti mikserom, dodati istopljeni margarin i čokoladu, brašno pomešano sa C praškom za pecivo i C kakaom, sve mutiti mikserom.

Na kraju čvrst sneg od belanaca dodati polako kašikom, ne mutiti mikserom.

Peći (u kalupu za tortu ili tepsiji oko 20x35 cm obloženo pak papirom) na 180°C oko 25 min. Proveriti čačkalicom kad je pečeno.

Za fil:
Slatku pavlaku, čokoladu i šećer zagrevati na tihoj vatri mesajući dok tek ne provri. Preliti preko piškote dok je još u kalupu/tepsiji.

Piškota se malo prethodno izbocka viljuškom. Prohladiti na sobnoj temperaturi, a zatim ostaviti min 5 sati u frižideru.

Tečni fil će se stegnuti, i onda se može ukrasiti šlagom, lešnicima, bombonama i slično.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept