0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
1/2 l piva
10 kašika mlevenih oraha
5 kašika ulja
1 C prašak za pecivo
1 kašičica C sode bikarbone
300 g šećera
500 g brašna
300 g šećera
1 šoljica (za crnu kafu) vode
1 čaša (od 2dl) mlevenih oraha
250 g belog ratluka
100 g posne čokolade
Sve sastojke za patišpanj dobro umutiti, i podeliti na tri dela.
Testo treba da bude malo gušće. Peći u tepsiji broj 26, ili 28.
Za fil ušpilovati vodu sa šećerom, pa u to dodati ratluk da se otopi.
Na kraju dodati mlevene orahe. Još malo prokuvati.
Ohlađene kore filovati toplim filom.
Odozgo preliti otopljenom čokoladom.
Sve sastojke za patišpanj dobro umutiti, i podeliti na tri dela.
Testo treba da bude malo gušće. Peći u tepsiji broj 26, ili 28.
Za fil ušpilovati vodu sa šećerom, pa u to dodati ratluk da se otopi.
Na kraju dodati mlevene orahe. Još malo prokuvati.
Ohlađene kore filovati toplim filom.
Odozgo preliti otopljenom čokoladom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.