burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna švarcvald torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Za koru:

2 čaše šećera

2 čaše vode

2 kašike C kakaoa

3 čaše brašna

1 kesica cimeta

1 kesica C sode bikarbone

4 kašike džema

Za fil:

500 g višanja

2 C pudinga od čokolade

200 g čokolade

1 margarin

5 kesica posnog šlaga

Posna švarcvald torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru umutiti i podeliti na dva dela. U velikom plehu u dobro zagrejanoj rerni ispeći dve kore. Peći na 200 stepeni desetak minuta.

Fil:
Višnje prokuvati u vodi sa malo šećera. Od te vode odvojiti 1/2 l i tu skuvati 2 pudinga od čokolade.

Oceđene višnje dodati u puding, prokuvati malo. Skloniti sa vatre i dodati 200 g čokolade, mešati da se rastopi.

Hladan fil pomešati sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag.

Kore malo natopiti sokom od višanja, pa filovati kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

Naši proizvodi

Posna švarcvald torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru umutiti i podeliti na dva dela. U velikom plehu u dobro zagrejanoj rerni ispeći dve kore. Peći na 200 stepeni desetak minuta.

Fil:
Višnje prokuvati u vodi sa malo šećera. Od te vode odvojiti 1/2 l i tu skuvati 2 pudinga od čokolade.

Oceđene višnje dodati u puding, prokuvati malo. Skloniti sa vatre i dodati 200 g čokolade, mešati da se rastopi.

Hladan fil pomešati sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag.

Kore malo natopiti sokom od višanja, pa filovati kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept