0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
2 čaše šećera
2 čaše vode
2 kašike C kakaoa
3 čaše brašna
1 kesica cimeta
1 kesica C sode bikarbone
4 kašike džema
500 g višanja
2 C pudinga od čokolade
200 g čokolade
1 margarin
5 kesica posnog šlaga
Sve sastojke za koru umutiti i podeliti na dva dela. U velikom plehu u dobro zagrejanoj rerni ispeći dve kore. Peći na 200 stepeni desetak minuta.
Fil:
Višnje prokuvati u vodi sa malo šećera. Od te vode odvojiti 1/2 l i tu skuvati 2 pudinga od čokolade.
Oceđene višnje dodati u puding, prokuvati malo. Skloniti sa vatre i dodati 200 g čokolade, mešati da se rastopi.
Hladan fil pomešati sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag.
Kore malo natopiti sokom od višanja, pa filovati kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.
Sve sastojke za koru umutiti i podeliti na dva dela. U velikom plehu u dobro zagrejanoj rerni ispeći dve kore. Peći na 200 stepeni desetak minuta.
Fil:
Višnje prokuvati u vodi sa malo šećera. Od te vode odvojiti 1/2 l i tu skuvati 2 pudinga od čokolade.
Oceđene višnje dodati u puding, prokuvati malo. Skloniti sa vatre i dodati 200 g čokolade, mešati da se rastopi.
Hladan fil pomešati sa umućenim margarinom. Posebno umutiti šlag.
Kore malo natopiti sokom od višanja, pa filovati kora - fil - šlag - kora - fil - šlag.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.