0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
500 g šećera
3 kašike kakaoa
1 šolja kisele vode
10 kašika brašna
120 g meda
400 g mlevenih oraha
1 kafena šoljica zejtina
2 C vanilin šecera
rendana kora jedne pomorandže
250 g margarina
100 g čokolade za jelo i kuvanje
Patišpanj:
Staviti da provri jedna šoljica vode, jedna šoljica šećera i dve kašike kakaoa. U to dodati jednu šolju kisele vode, 10 kašika brašna, 120 g meda, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, jednu kafenu šoljicu zejtina, jedan C vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i na vrh noža C sodu bikarbonu.
Promešati, podeliti na 3 dela i peći na papiru za pečenje 15 minuta na 180 stepeni.
Fil:
250 g šećera ušpilovati sa jednom šoljom vode, dodati jednu kašiku kakaoa i 100 g čokolade, pomeriti sa vatre, dodati 250 g mlevenih oraha, jedan C vanilin šećer.
U prohlađen fil dodati 250 g umućenog margarina.
Filovati tortu i ukrasiti je žele bombonama
Patišpanj:
Staviti da provri jedna šoljica vode, jedna šoljica šećera i dve kašike kakaoa. U to dodati jednu šolju kisele vode, 10 kašika brašna, 120 g meda, 150 g šećera, 150 g mlevenih oraha, jednu kafenu šoljicu zejtina, jedan C vanilin šećer, rendanu koru pomorandže i na vrh noža C sodu bikarbonu.
Promešati, podeliti na 3 dela i peći na papiru za pečenje 15 minuta na 180 stepeni.
Fil:
250 g šećera ušpilovati sa jednom šoljom vode, dodati jednu kašiku kakaoa i 100 g čokolade, pomeriti sa vatre, dodati 250 g mlevenih oraha, jedan C vanilin šećer.
U prohlađen fil dodati 250 g umućenog margarina.
Filovati tortu i ukrasiti je žele bombonama
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.