burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna pesak torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

1 l sok od pomorandže

4 kesice C pudinga od vanile

1 posni margarin

1 kesica C vanilin šećera

2 čaše šećera

300 g mlevenog posnog keksa

200 g čokolade za kuvanje

200 g sitno seckanog lešnika + za posipanje

Posna pesak torta

Koraci pripreme

U 1 l soka od pomorandze staviti 2 čaše šećera i u njemu skuvati prethodno rastvorena 4 C pudinga u malo vode.

Kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusti.

Kada se skuva ostaviti da se prohladi, a zatim umutiti margarin i podeliti na 3 dela.

U prvi deo umutiti keks. Radi lakšeg oblikovanja može se pokvasiti ruka i onda poravnati.

Zatim ide fil od čokolade, gde uz malo ulja otopimo čokoladu i umutimo u jednu od 3 polovine pudinga.

Umućen fil preliti preko patišpanja sa mlevenim keksom.

Na kraju u preostali puding dodati lešnike i preliti preko čokoladnog fila.

Radi dekorisanja posipati mlevenim lešnicima.

Naši proizvodi

Posna pesak torta

Koraci pripreme

U 1 l soka od pomorandze staviti 2 čaše šećera i u njemu skuvati prethodno rastvorena 4 C pudinga u malo vode.

Kuvati na tihoj vatri dok se ne zgusti.

Kada se skuva ostaviti da se prohladi, a zatim umutiti margarin i podeliti na 3 dela.

U prvi deo umutiti keks. Radi lakšeg oblikovanja može se pokvasiti ruka i onda poravnati.

Zatim ide fil od čokolade, gde uz malo ulja otopimo čokoladu i umutimo u jednu od 3 polovine pudinga.

Umućen fil preliti preko patišpanja sa mlevenim keksom.

Na kraju u preostali puding dodati lešnike i preliti preko čokoladnog fila.

Radi dekorisanja posipati mlevenim lešnicima.

Autor

Ana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept