burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Posna paradajz torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

15 kašika vrele vode

13 kašika ulja

18 kašika šećera

15 kašika ceđenog paradajza

2 kesice C vanilin šećera

15 kašika C griza

15 kašika brašna

sok i koru od jednog limuna

1 kesica C praška za pecivo

Za fil:

300 g šećera

300 g oraha (150 g seckanih i 150 g mlevenih)

100 g suvog grožđa

100 g suvih smokava (seckanih)

100 g žele bombona (različitih boja, seckanih)

Posna paradajz torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Pečenu koru podeliti na pola, tako da dobijete 2 kore.

Fil:
300 g šećera ušpinovati sa malo vode (malo ređe nego za slatko), pa dodati ostale sastojke za fil (orahe, suvo grožđe, smokve i žele bombone).

Ovim filom filovati tortu unutra, odozgo i sa strane.

Odozgo tortu možete još dodatno ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Posna paradajz torta

Koraci pripreme

Sve sastojke za koru izmešati kašikom i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.

Pečenu koru podeliti na pola, tako da dobijete 2 kore.

Fil:
300 g šećera ušpinovati sa malo vode (malo ređe nego za slatko), pa dodati ostale sastojke za fil (orahe, suvo grožđe, smokve i žele bombone).

Ovim filom filovati tortu unutra, odozgo i sa strane.

Odozgo tortu možete još dodatno ukrasiti po želji.

Autor

Violeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept