0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
Zahteva određeno umeće
20
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
20
15 kašika vrele vode
13 kašika ulja
18 kašika šećera
15 kašika ceđenog paradajza
2 kesice C vanilin šećera
15 kašika C griza
15 kašika brašna
sok i koru od jednog limuna
1 kesica C praška za pecivo
300 g šećera
300 g oraha (150 g seckanih i 150 g mlevenih)
100 g suvog grožđa
100 g suvih smokava (seckanih)
100 g žele bombona (različitih boja, seckanih)
Sve sastojke za koru izmešati kašikom i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Pečenu koru podeliti na pola, tako da dobijete 2 kore.
Fil:
300 g šećera ušpinovati sa malo vode (malo ređe nego za slatko), pa dodati ostale sastojke za fil (orahe, suvo grožđe, smokve i žele bombone).
Ovim filom filovati tortu unutra, odozgo i sa strane.
Odozgo tortu možete još dodatno ukrasiti po želji.
Sve sastojke za koru izmešati kašikom i peći oko 30 minuta na 200 stepeni.
Pečenu koru podeliti na pola, tako da dobijete 2 kore.
Fil:
300 g šećera ušpinovati sa malo vode (malo ređe nego za slatko), pa dodati ostale sastojke za fil (orahe, suvo grožđe, smokve i žele bombone).
Ovim filom filovati tortu unutra, odozgo i sa strane.
Odozgo tortu možete još dodatno ukrasiti po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.