burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Posna karamel torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

3 kesice C pudinga od karamele

10 kašika šećera

500 ml biljne pavlake

100 g lešnika

300 g posnog keksa

210 g piškota

2 kesice kafe sa ukusom ruma

Posna karamel torta

Koraci pripreme

Skuvati puding u 1 litar vode i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi, 10 kašika šećera pomešati sa malo vode i staviti da se karamelizuje. Kada šećer dobije zlatno braon boju umešati 150 ml slatke pavlake i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Karamel fil staviti da se ohladi. Kada se fil ohladi, umutiti ga mikserom minut, dva.

Lešnik iseckati na sitno u blenderu i dodati karamel filu. Zatim sve to umešati u ohlađen puding i izmiksati dok sve grudvice iz pudinga ne nestanu.

Umutiti preostalu slatku pavlaku.

Dublji kalup oblika pravougaonika obložiti providnom folijom. Karamel smesu podeliti na tri dela. Smesu od slatke pavlake na dva.

Keks i piškote umakati u kafu napravljenu od 2 kesice kafe i 250 ml mlake, skoro hladne vode. Ređati na sledeći način: keks, karamel smesa, piškote, smesa od slatke pavlake, keks, karamel smesa, piškote, smesa od slatke pavlake, keks, karamel smesa.

Tortu ostaviti da se stegne u frižideru na par sati. Kada se torta stegne izvaditi i okrenuti.

Nafilovati slatkom pavlakom ili otopljenom čokoladom.

Naši proizvodi

Posna karamel torta

Koraci pripreme

Skuvati puding u 1 litar vode i ostaviti da se ohladi.

Dok se puding hladi, 10 kašika šećera pomešati sa malo vode i staviti da se karamelizuje. Kada šećer dobije zlatno braon boju umešati 150 ml slatke pavlake i mešati dok se ne dobije kompaktna smesa. Karamel fil staviti da se ohladi. Kada se fil ohladi, umutiti ga mikserom minut, dva.

Lešnik iseckati na sitno u blenderu i dodati karamel filu. Zatim sve to umešati u ohlađen puding i izmiksati dok sve grudvice iz pudinga ne nestanu.

Umutiti preostalu slatku pavlaku.

Dublji kalup oblika pravougaonika obložiti providnom folijom. Karamel smesu podeliti na tri dela. Smesu od slatke pavlake na dva.

Keks i piškote umakati u kafu napravljenu od 2 kesice kafe i 250 ml mlake, skoro hladne vode. Ređati na sledeći način: keks, karamel smesa, piškote, smesa od slatke pavlake, keks, karamel smesa, piškote, smesa od slatke pavlake, keks, karamel smesa.

Tortu ostaviti da se stegne u frižideru na par sati. Kada se torta stegne izvaditi i okrenuti.

Nafilovati slatkom pavlakom ili otopljenom čokoladom.

Autor

Dragana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept