0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30 minuta
Lako se priprema
Vreme pripreme:
30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
200 g meda
150 g šećera
60 g čokolade
3 dl kisele vode
3 dl ulja
2 kesice C vanilin šećera
1 C prašak za pecivo
100 g mlevenih pečenih lešnika
150 g mlevenih oraha
18 kašika brašna
350 g šećera
250 g mlevenog keksa
100 g mlevenih lešnika
60 g čokolade
1 margarin
2 posna šlaga
1 dl kisele vode
seckani lešnik za dekoraciju
Umutiti med, šećer, kiselu vodu, ulje, vanilin šećer i istopljenu čokoladu. Dodati orahe, lešnike, prašak za pecivo, brašno. Izmešati da se dobro sjedini. Od te mase ispeći tri kore u velikom plehu od rerne.
Za fil ušpinovati kratko šećer sa 15 kašika vode. U to dodati mleveni keks, mleveni lešnik. U to toplo dodati čokoladu, dobro promešati i ohladiti.
U ohlađen fil dodati jedan penasto umućen margarin. Posebno umutiti dva šlaga sa 1 dl kisele vode, i polako umešati u fil.
Filovati sve kore i odozgo posuti seckanim lešnikom.
Umutiti med, šećer, kiselu vodu, ulje, vanilin šećer i istopljenu čokoladu. Dodati orahe, lešnike, prašak za pecivo, brašno. Izmešati da se dobro sjedini. Od te mase ispeći tri kore u velikom plehu od rerne.
Za fil ušpinovati kratko šećer sa 15 kašika vode. U to dodati mleveni keks, mleveni lešnik. U to toplo dodati čokoladu, dobro promešati i ohladiti.
U ohlađen fil dodati jedan penasto umućen margarin. Posebno umutiti dva šlaga sa 1 dl kisele vode, i polako umešati u fil.
Filovati sve kore i odozgo posuti seckanim lešnikom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.