burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija

Posna Afrika torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:

Sastojci

Kore:

300 g šećera

18 kašika brašna

2 kašike C kakaoa

4 kašika ulja

3 kašika džema

2 kašičice C sode bikarbone

100 g mlevenih oraha

Fil:

500 ml vode

2 C pudinga od čokolade

200 g posne crne čokolade

1 margarin

3 C vanilin šećera

300 C g šećera u prahu

300 g posne mlevene plazme

500 g C posnog šlaga

Posna Afrika torta

Koraci pripreme

Kore:
U 4 dl vode rastopiti 300 g šećera (u hladno, ne zagrevati), dodati 18 kašika brašna, 2 kašike kakaoa, 4 kašika ulja, 3 kašika džema, 2 kašičice sode i 100 g mlevenih oraha. Od ove smese ispeći 4 kore u fi 30.

Fil:
U 500 ml vode zakuvati 2 pudinga od čokolade, u kuvano umešati 200 g posne crne čokolade.

Ohladiti i sjediniti sa 1 margarinom umućenim sa 300 g šećera u prahu i 3 vanilin šećera, na kraju ubaciti 300 g posne mlevene plazme.

Posebno umutiti 500 g posnog šlaga.

Ređati: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, ...

Naši proizvodi

Posna Afrika torta

Koraci pripreme

Kore:
U 4 dl vode rastopiti 300 g šećera (u hladno, ne zagrevati), dodati 18 kašika brašna, 2 kašike kakaoa, 4 kašika ulja, 3 kašika džema, 2 kašičice sode i 100 g mlevenih oraha. Od ove smese ispeći 4 kore u fi 30.

Fil:
U 500 ml vode zakuvati 2 pudinga od čokolade, u kuvano umešati 200 g posne crne čokolade.

Ohladiti i sjediniti sa 1 margarinom umućenim sa 300 g šećera u prahu i 3 vanilin šećera, na kraju ubaciti 300 g posne mlevene plazme.

Posebno umutiti 500 g posnog šlaga.

Ređati: kora, fil, šlag, kora, fil, šlag, ...

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept