burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija24

Penasta torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
24

Sastojci

1,5 l mleka

800 g C šlaga

40 kašika šećera

60 g C želatina

150 g šećera za grilijaš

150 g oraha u jezgru

150 g čokoladnih napolitanki

Penasta torta

Koraci pripreme

Od 1,5 litar mleka odvojiti 1 šolju u kojoj se rastopi 60 g C želatina i 40 kašika šećera, to provreti i ostaviti da se potpuno ohladi.

U veliku vanglu sipati ostatak mleka i dodati 800 g C šlaga i sipati potpuno hladno mleko sa C želatinom. Mutiti 30 minuta.

150 g šećera istopiti i ubaciti 100 g oraha i razliti na nauljen.

Samleti 150 g napolitanki i taj grilijaš.

U poklopac od četvrtastog zvona koji smo obložili folijom sipamo prvo napolitanke i grilijaš, zatim 1/3 šlaga sipamo kutlačom, pa opet grilijaš, pa šlag pospemo, ukupno 3 dela šlaga.

Tortu staviti u zamrzivač da prenoći pa ujutru prevrnuti na poslužavnik.

Tortu čuvati u zamrzivaču. Ne bojite se neće zamrznuti već ćete uvek imati hladno osveženje, i što je najbitnije dugo može da traje.

Naši proizvodi

Penasta torta

Koraci pripreme

Od 1,5 litar mleka odvojiti 1 šolju u kojoj se rastopi 60 g C želatina i 40 kašika šećera, to provreti i ostaviti da se potpuno ohladi.

U veliku vanglu sipati ostatak mleka i dodati 800 g C šlaga i sipati potpuno hladno mleko sa C želatinom. Mutiti 30 minuta.

150 g šećera istopiti i ubaciti 100 g oraha i razliti na nauljen.

Samleti 150 g napolitanki i taj grilijaš.

U poklopac od četvrtastog zvona koji smo obložili folijom sipamo prvo napolitanke i grilijaš, zatim 1/3 šlaga sipamo kutlačom, pa opet grilijaš, pa šlag pospemo, ukupno 3 dela šlaga.

Tortu staviti u zamrzivač da prenoći pa ujutru prevrnuti na poslužavnik.

Tortu čuvati u zamrzivaču. Ne bojite se neće zamrznuti već ćete uvek imati hladno osveženje, i što je najbitnije dugo može da traje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept