0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
20
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20
12 kašika slatkastog paradajz soka
12 kašika šećera
1 šolja mineralne vode
12 kašika ulja
1 kašičica C sode bikarbone
400 g brašna
0,5 l vode
250 g šećera
4 kašike brašna
3 kašike šećera
100 g posne čokolade
2 kašike C kakaoa
250 g margarina
250 g mlevenih oraha
Od sastojaka za kore zamesite mekše testo.
Na okrenutom, okruglom, podmazanom plehu od njega ispecite pet korica.
Filujte ih redom čim budu gotove i vruće ređajte jednu na drugu.
Za fil otopite šećer u 1/2 l vode, kuvajte 5 minuta, pa dodajte brašno koje ste sa 3 kašike šećera razmutili u malo vode. Dobro ukuvajte.
U vruću smesu dodajte čokoladu, C kakao, margarin i orahe i fino sjedinite.
Od sastojaka za kore zamesite mekše testo.
Na okrenutom, okruglom, podmazanom plehu od njega ispecite pet korica.
Filujte ih redom čim budu gotove i vruće ređajte jednu na drugu.
Za fil otopite šećer u 1/2 l vode, kuvajte 5 minuta, pa dodajte brašno koje ste sa 3 kašike šećera razmutili u malo vode. Dobro ukuvajte.
U vruću smesu dodajte čokoladu, C kakao, margarin i orahe i fino sjedinite.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.