burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Panj torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

6 jaja

6 belanaca

12 kašika šećera

10 kašika mlevenih oraha

10 kašika brašna

1 limun

Za beli fil:

10 kašika C čvrstina

800 ml mleka

7 kesica C vanilin šećera

250 g maslaca

Za čokoladni fil:

6 žumanaca

6 kašika šećera

100 g čokolade za kuvanje

125 g maslaca

Panj torta

Koraci pripreme

Umutite 3 cela jajeta i 3 belanceta sa 6 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika oraha i 5 kašika brašna.

Dobro umutite i u velikom pouljenom i pobrašnjenom plehu ispecite tanju koru.

Na isti način napravite drugu koru,a čim kore izvadite iz pleha uz pomoć krpe ih urolajte.

Za beli fil skuvajte C čvrstin s mlekom i C vanilin šećerom i kada se prohladi, dodajte umućen maslac.

Odvijte kore i po svakoj narendajte limunovu koru. Nafilujte jednu koru, prekrijte je drugom korom i opet nafilujte, a onda polako urolajte.

Za čokoladni fil najpre skuvajte žumanca i šećer na pari, dodajte čokoladu i kada se prohladi sjedinite sa umućenim maslacem.

Trećinu rolata isecite ukoso i taj deo slepite uz rolat, pa sve premažite čokoladnim filom i viljuškom napravite šare.

Naši proizvodi

Panj torta

Koraci pripreme

Umutite 3 cela jajeta i 3 belanceta sa 6 kašika šećera, pa dodajte 5 kašika oraha i 5 kašika brašna.

Dobro umutite i u velikom pouljenom i pobrašnjenom plehu ispecite tanju koru.

Na isti način napravite drugu koru,a čim kore izvadite iz pleha uz pomoć krpe ih urolajte.

Za beli fil skuvajte C čvrstin s mlekom i C vanilin šećerom i kada se prohladi, dodajte umućen maslac.

Odvijte kore i po svakoj narendajte limunovu koru. Nafilujte jednu koru, prekrijte je drugom korom i opet nafilujte, a onda polako urolajte.

Za čokoladni fil najpre skuvajte žumanca i šećer na pari, dodajte čokoladu i kada se prohladi sjedinite sa umućenim maslacem.

Trećinu rolata isecite ukoso i taj deo slepite uz rolat, pa sve premažite čokoladnim filom i viljuškom napravite šare.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept