burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Osvežavajuća čokoladna torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Biskvit

5 komad jaja

200 g kristal šećera

100 g čokolade za kuvanje

200 g maslaca

0,5 kesica C Prašak za pecivo

1 komad kompota od višanja

Glazura

200 g čokolade za kuvanje

400 ml slatke pavlake

1 kašičica cimeta

Osvežavajuća čokoladna torta

Preukusna čokoladna torta koju slobodno mogu nazvati čokoladna fantazija! Torta sadrži kremastu čokoladu koja se topi u ustima i osvežavajuće višnje koje sa čokoladom stvaraju fenomenalnu fantaziju ukusa! Torta za sve prilike!

Koraci pripreme

Biskvit

Odvojite belanca od žumanaca i umutite posebno žumanca i šećer. U međuvremenu rastopite čokoladu na pari i pridodajte je smesi dok je još topla. Nakon što ste umešali čokoladu sledi maslac koji dodateo u smesu i sve zajedno umutite. Nakon što ste sastojke dobro umutiti vreme je za dodavanje brašna i praška za pecivo koje ste prethodno zajedno pripremili i pomešali. Zatim posebno umutiti belanca. Kad se umute u čvrst sneg dodaju se u smesu za biskvit. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u plehu i dodajte oceđene višnje. U rerni zagrejanoj na 180°C pecite 30-40min. Nakon što se ispekao biskvit prelije ga sokom od kompota po vrhu.

Glazura

Kockice čokolade za kuvanje rastopite u slatkoj pavlaci, a kad se istopi čokolada dodajte cimet i mešajte dok se ne zgusne. Sa gotovom glazurom prelijte biskvit i sačekajte da se ohladi 6h. Dekorisati po želji.

Naši proizvodi

Osvežavajuća čokoladna torta

Preukusna čokoladna torta koju slobodno mogu nazvati čokoladna fantazija! Torta sadrži kremastu čokoladu koja se topi u ustima i osvežavajuće višnje koje sa čokoladom stvaraju fenomenalnu fantaziju ukusa! Torta za sve prilike!

Koraci pripreme

Biskvit

Odvojite belanca od žumanaca i umutite posebno žumanca i šećer. U međuvremenu rastopite čokoladu na pari i pridodajte je smesi dok je još topla. Nakon što ste umešali čokoladu sledi maslac koji dodateo u smesu i sve zajedno umutite. Nakon što ste sastojke dobro umutiti vreme je za dodavanje brašna i praška za pecivo koje ste prethodno zajedno pripremili i pomešali. Zatim posebno umutiti belanca. Kad se umute u čvrst sneg dodaju se u smesu za biskvit. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u plehu i dodajte oceđene višnje. U rerni zagrejanoj na 180°C pecite 30-40min. Nakon što se ispekao biskvit prelije ga sokom od kompota po vrhu.

Glazura

Kockice čokolade za kuvanje rastopite u slatkoj pavlaci, a kad se istopi čokolada dodajte cimet i mešajte dok se ne zgusne. Sa gotovom glazurom prelijte biskvit i sačekajte da se ohladi 6h. Dekorisati po želji.

Autor

Mikica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa pudingom"

Pošalji recept