0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
5 komad jaja
200 g kristal šećera
100 g čokolade za kuvanje
200 g maslaca
1 komad kompota od višanja
200 g čokolade za kuvanje
400 ml slatke pavlake
1 kašičica cimeta
Preukusna čokoladna torta koju slobodno mogu nazvati čokoladna fantazija! Torta sadrži kremastu čokoladu koja se topi u ustima i osvežavajuće višnje koje sa čokoladom stvaraju fenomenalnu fantaziju ukusa! Torta za sve prilike!
Odvojite belanca od žumanaca i umutite posebno žumanca i šećer. U međuvremenu rastopite čokoladu na pari i pridodajte je smesi dok je još topla. Nakon što ste umešali čokoladu sledi maslac koji dodateo u smesu i sve zajedno umutite. Nakon što ste sastojke dobro umutiti vreme je za dodavanje brašna i praška za pecivo koje ste prethodno zajedno pripremili i pomešali. Zatim posebno umutiti belanca. Kad se umute u čvrst sneg dodaju se u smesu za biskvit. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u plehu i dodajte oceđene višnje. U rerni zagrejanoj na 180°C pecite 30-40min. Nakon što se ispekao biskvit prelije ga sokom od kompota po vrhu.
Kockice čokolade za kuvanje rastopite u slatkoj pavlaci, a kad se istopi čokolada dodajte cimet i mešajte dok se ne zgusne. Sa gotovom glazurom prelijte biskvit i sačekajte da se ohladi 6h. Dekorisati po želji.
Preukusna čokoladna torta koju slobodno mogu nazvati čokoladna fantazija! Torta sadrži kremastu čokoladu koja se topi u ustima i osvežavajuće višnje koje sa čokoladom stvaraju fenomenalnu fantaziju ukusa! Torta za sve prilike!
Odvojite belanca od žumanaca i umutite posebno žumanca i šećer. U međuvremenu rastopite čokoladu na pari i pridodajte je smesi dok je još topla. Nakon što ste umešali čokoladu sledi maslac koji dodateo u smesu i sve zajedno umutite. Nakon što ste sastojke dobro umutiti vreme je za dodavanje brašna i praška za pecivo koje ste prethodno zajedno pripremili i pomešali. Zatim posebno umutiti belanca. Kad se umute u čvrst sneg dodaju se u smesu za biskvit. Dobijenu smesu ravnomerno rasporedite u plehu i dodajte oceđene višnje. U rerni zagrejanoj na 180°C pecite 30-40min. Nakon što se ispekao biskvit prelije ga sokom od kompota po vrhu.
Kockice čokolade za kuvanje rastopite u slatkoj pavlaci, a kad se istopi čokolada dodajte cimet i mešajte dok se ne zgusne. Sa gotovom glazurom prelijte biskvit i sačekajte da se ohladi 6h. Dekorisati po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.