burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20 parčeta

Orah torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20 parčeta

Sastojci

Za kore:

1 C prašak za pecivo

3 jajeta

5 kašika ulja

190 g šećera

5 kašika vrele vode

120 g brašna

150 g mlevenih oraha

Za karamel krem:

340 g šećera

30-50 g čokolade

500 ml mleka

30 g putera

8 kašika oštrog brašna

Orah torta

Koraci pripreme

Kore:
Jaja dobro umutiti sa šećerom da posvetle i budu penasta (10-tak minuta). Uliti ulje i vrelu vodu i još malo mutiti.

Dodati brašno pomešano sa orasima i C praškom za pecivo i sjediniti sa jajima blagim prevrtanjem.

Masu sipati u podmazan kalup prečnika 20 cm i peći 40 minuta na 180° C. Gotovo testo ohladiti i preseći popreko na 3 dela.

Krem:
Za krem uzeti od predviđenog mleka onoliko koliko je potrebno da se razmuti brašno i sjediniti da bude glatko. Preostalo mleko staviti da provri i dodati razmućeno brašno.

Mešajte žicom oko 5 minuta, da se krem lepo zgusne. Može se odmah mikserom mutiti a može i kad se krem skine sa vatre.

Kad je krem upola kuvan, staviti u drugi sud šećera da se topi na laganoj vatri.

U otopljen i karamelisan šećer sipati spremljeni krem sa mlekom i sve zajedno na tihoj vatri mešati da se lepo izjednači i karamelisani šećer skroz otopi.

Na kraju dodati puter i čokoladu i promešati.

Kore filovati ohlađenim karamel kremom, premazati celu tortu odozgo i sa strane.

Naši proizvodi

Orah torta

Koraci pripreme

Kore:
Jaja dobro umutiti sa šećerom da posvetle i budu penasta (10-tak minuta). Uliti ulje i vrelu vodu i još malo mutiti.

Dodati brašno pomešano sa orasima i C praškom za pecivo i sjediniti sa jajima blagim prevrtanjem.

Masu sipati u podmazan kalup prečnika 20 cm i peći 40 minuta na 180° C. Gotovo testo ohladiti i preseći popreko na 3 dela.

Krem:
Za krem uzeti od predviđenog mleka onoliko koliko je potrebno da se razmuti brašno i sjediniti da bude glatko. Preostalo mleko staviti da provri i dodati razmućeno brašno.

Mešajte žicom oko 5 minuta, da se krem lepo zgusne. Može se odmah mikserom mutiti a može i kad se krem skine sa vatre.

Kad je krem upola kuvan, staviti u drugi sud šećera da se topi na laganoj vatri.

U otopljen i karamelisan šećer sipati spremljeni krem sa mlekom i sve zajedno na tihoj vatri mešati da se lepo izjednači i karamelisani šećer skroz otopi.

Na kraju dodati puter i čokoladu i promešati.

Kore filovati ohlađenim karamel kremom, premazati celu tortu odozgo i sa strane.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept