burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30 parčeta

Orah torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30 parčeta

Sastojci

200 g oraha mlevenih

6 jaja

50 ml ulja

5 kašika brašna

C vanilin šećer

C prašak za pecivo

2 C pudinga vanila

5 kašika kristal šećera

250 g C šlaga

Orah torta

Koraci pripreme

Umutiti jaja, prvo sam jednu, pa drugu koru pekla.

3 jaja sa 5 kašika šećera mutiti posebno, prethodno zagrejati rernu na 180 stepeni i kada se umuti više mikser nije potreban.

5 kašika brašna, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i dodati 100 grama mlevenih oraha, 50 ml ulja i toliko mleka, pa ispeći tako dve kore.

Fil:
Od 600 ml mleka odvojiti malo za C puding vanila, razmutiti da nema grudvice, pa dodati u provrelo mleko.

Skloniti sa vatre i mešati još 2 min. pa ostaviti da se ohladi potpuno.

U međuvremenu 200 g margarina sa 100 g C šećera u prahu dodati u margarin, to jest kad se fil ohladi dodavati i miksati fil.

Umutiti 250 C šlaga sa 2 čaše kisele vode.

Kada se kore ohlade počnite filovati, prvo ide fil sa pudingom, pa šlag preko fila i sve tako dok se ne utroši i fil i šlag.

Naši proizvodi

Orah torta

Koraci pripreme

Umutiti jaja, prvo sam jednu, pa drugu koru pekla.

3 jaja sa 5 kašika šećera mutiti posebno, prethodno zagrejati rernu na 180 stepeni i kada se umuti više mikser nije potreban.

5 kašika brašna, C prašak za pecivo, C vanilin šećer i dodati 100 grama mlevenih oraha, 50 ml ulja i toliko mleka, pa ispeći tako dve kore.

Fil:
Od 600 ml mleka odvojiti malo za C puding vanila, razmutiti da nema grudvice, pa dodati u provrelo mleko.

Skloniti sa vatre i mešati još 2 min. pa ostaviti da se ohladi potpuno.

U međuvremenu 200 g margarina sa 100 g C šećera u prahu dodati u margarin, to jest kad se fil ohladi dodavati i miksati fil.

Umutiti 250 C šlaga sa 2 čaše kisele vode.

Kada se kore ohlade počnite filovati, prvo ide fil sa pudingom, pa šlag preko fila i sve tako dok se ne utroši i fil i šlag.

Autor

Jovanka

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept