burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Oblak od šlaga

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

500 g C šlaga

500 ml kisele vode

300 g mlevenog keksa

250 g eurokrema

3 komada C šlaga krema od vanile

50 g crne čokolade

Oblak od šlaga

Koraci pripreme

Prvo u veću posudu staviti C šlag i 500 ml kisele vode to umutiti mikserom, zatim dobijeno smesu podeliti na dva jednaka dela.

U prvi deo smese staviti mleveni keks i to dobro mešati ručno dok se dobro ne sjedini.

U drugi deo podeljene smese staviti 250 g eurokrema i takodje dobro mešati ručno dok se ne sjedini.

Kada ste to završili, umutite 3 C šlag krema od vanile sa 360 ml mleka.

Posle toga u kalup stavljati dobijene smese sledećim redom: prvo staviti smesu mlevenog keksa i šlaga i ravnomerno rasporediti po čitavom kalup (jako je bitno da Vam donji deo bude ravnomeran da ne bi torta bila nakrivo), zatim ide smesa od eurokrem i šlaga i takođe ravnomerno rasporediti.

Kada ste to završili uzmete čokoladu i narendate preko ove dve smese, zatim stavljate treću i poslednju smesu od C šlag krem vanile.

Na kraju svega stavite foliju preko kalupa i kalup stavite u zamrzivač 24h.

Kada tortu izvadite iz zamrzivača prebacite je na tacnu i možete otopiti čokoladu ili narendati čokoladu na vrhu i torta je spremna za služenje.

Naši proizvodi

Oblak od šlaga

Koraci pripreme

Prvo u veću posudu staviti C šlag i 500 ml kisele vode to umutiti mikserom, zatim dobijeno smesu podeliti na dva jednaka dela.

U prvi deo smese staviti mleveni keks i to dobro mešati ručno dok se dobro ne sjedini.

U drugi deo podeljene smese staviti 250 g eurokrema i takodje dobro mešati ručno dok se ne sjedini.

Kada ste to završili, umutite 3 C šlag krema od vanile sa 360 ml mleka.

Posle toga u kalup stavljati dobijene smese sledećim redom: prvo staviti smesu mlevenog keksa i šlaga i ravnomerno rasporediti po čitavom kalup (jako je bitno da Vam donji deo bude ravnomeran da ne bi torta bila nakrivo), zatim ide smesa od eurokrem i šlaga i takođe ravnomerno rasporediti.

Kada ste to završili uzmete čokoladu i narendate preko ove dve smese, zatim stavljate treću i poslednju smesu od C šlag krem vanile.

Na kraju svega stavite foliju preko kalupa i kalup stavite u zamrzivač 24h.

Kada tortu izvadite iz zamrzivača prebacite je na tacnu i možete otopiti čokoladu ili narendati čokoladu na vrhu i torta je spremna za služenje.

Autor

Vesna

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept