burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija30

Nugatica torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
30

Sastojci

Kore - peku se dve od po:

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna

2 kašike C kakaoa

100 ml ulja

preliti sa 300 ml mleka

Fil:

600 ml mleka

120 g C čvrstina

200 g šećera

150 g čokolade

100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika

100 g lešnik napolitanki

250 g maslaca

200 ml slatke pavlake

300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokrema

Nugatica torta

Koraci pripreme

Prvo pravimo fil, da bi se hladio.

Pomešati C čvrstin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi praviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena. Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26 cm papirom za pečenje, pa istresti masu za koru i staviti da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohlađen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hlađenje.

Naši proizvodi

Nugatica torta

Koraci pripreme

Prvo pravimo fil, da bi se hladio.

Pomešati C čvrstin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi. Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi praviti kore.

Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni.

Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena. Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu.

Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom.

Obložiti okrugli pleh 26 cm papirom za pečenje, pa istresti masu za koru i staviti da se peče između 20 i 25 minuta, zavisno od rerne.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohlađen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji i hlađenje.

Autor

Jelena

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept