burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija20

Nugat torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
20

Sastojci

5 jaja

5 kašika šećera

3 kašike brašna T-400

2 kašike C Kakao praha

100 ml ulja

300 ml mleka za preliv

Fil:

600 ml mleka

120 g C čvrstina

200 g šećera

150 g čokolade

100 g mlevenih ili blendiranih, pečenih lešnika

100 g lešnik napolitanki

250 g maslaca

200 ml slatke pavlake

300 g nutele ili bilo kojeg nugat (tamnog) dela eurokrema.

Nugat torta

Koraci pripreme

Za ovu tortu ćemo prvo praviti fil jer mu je potrebno više vremena kako bi se hladio.

Pomešati C čvrstin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi i prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Odmah zatim pravimo kore.

Belanca ulupati u šećerom u jaku penu. Zatim dodati žumanca i ulje i sve umutiti. Na kraju dodati brašno i kakao i sve izmešati.

Istresti u obložen pleh i staviti da se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanu rernu. Ja sam pekla 22 minute.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohlađen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji, zatim ohladiti tortu.

Naši proizvodi

Nugat torta

Koraci pripreme

Za ovu tortu ćemo prvo praviti fil jer mu je potrebno više vremena kako bi se hladio.

Pomešati C čvrstin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri. Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u mleko.

Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi i prekriti streč folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature. Odmah zatim pravimo kore.

Belanca ulupati u šećerom u jaku penu. Zatim dodati žumanca i ulje i sve umutiti. Na kraju dodati brašno i kakao i sve izmešati.

Istresti u obložen pleh i staviti da se peče na 180 stepeni u prethodno zagrejanu rernu. Ja sam pekla 22 minute.

Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.

Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohlađen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti.

Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo.

Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja.

Dekoracija po želji, zatim ohladiti tortu.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept