burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija20

Nugat torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
20

Sastojci

Kora

5 komad Jaja

5 kašika Šećer

3 kašika Brasno

2 kašika C Kakao prah

Fil

600 ml Mleko

120 g Gustin

200 g Šećer

200 g Čokolada

100 g Lesnik

600 g Nutela krem

100 g Napolitanka sa lesnik

250 g Margarin

250 ml Slatka pavlaka

Nugat torta

Koraci pripreme

Priprema

Za ovu tortu ćemo prvo praviti fil jer mu je potrebno više vremena kako bi se hladio. Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri
Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi prviti kore. Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom. Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti. Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo. Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja. Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!

Nugat torta

Koraci pripreme

Priprema

Za ovu tortu ćemo prvo praviti fil jer mu je potrebno više vremena kako bi se hladio. Pomešati gustin i šećer, pa naliti malo hladnog mleka, a ostatak staviti da provri
Izmešati gustin i šećer sa mlekom pa zakuvati u kipuće mleko. Mešati dok se ne zgusne, skloniti sa vatre, dodati čokoladu pa mešati dok se ne otopi.
Prekriti folijom i ostaviti da se ohladi. Dok se fil hladi prviti kore. Uključiti rernu da se zagreva na 180 stepeni. Ulupati penasto belanca, postepeno dodavati šećer i mutiti da se dobije čvrsta pena.
Dodati zatim postepeno žumanca i ulje u mlazu. Na kraju dodati prosejano brašno i kakao, pa sve sjediniti spatulom. Obložiti okrugli pleh 26cm papirom za pečenje pa istresti masu za koru i staviti da se peče izmedju 20 i 25 minuta, zavisno od rerne. Postupak ponoviti još jednom. Ohladiti kore i vodoravno ih preseći da se dobiju 4.
Ulupati maslac, ulupati slatku pavlaku, mikserom razbiti ohladjen fil. Dodati pola maslaca pa umutiti, dodati drugu polovinu pa umutiti. Masi dodajemo slatku pavlaku i mutimo, a zatim i eurokrem. Na kraju dodajemo lešnik i samlevene napolitanke i sve mešamo. Obruč staviti na tacnu, pa prvu koru poprskati mlekom i nanaeti trećinu fila. Tako raditi do kraja. Dekoracija po želji i hladjenje. Prijatno!

Autor

Vanja
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Čokoladne torte i kolači"

Pošalji recept