burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija25

Nestle torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
25

Sastojci

Za koru:

18 belanaca

18 kašika C šećera u prahu

15 kašika mlevenih oraha

3 kašike brašna

6 kašika C kakaoa

300 g crne čokolade

125 g maslaca

Fil:

18 žumanaca

10 kašika brašna

1 l mleka

10 kašika šećera

250 g C prah šećera

20 g neskvik praha

250 g maslaca

3 kesice C šlaga

+ minerala voda po uputstvu

Nestle torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, varjačom umešajte 5 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 2 kašike C kakaoa.

Pecite na 180 C u plehu obloženim pek papirom. Na isti način napravite još 2 kore.

Kad se kore ispeku i ohlade, prelijte ih sa čokoladom otopljenom na pari s maslacem (na svaku koru ide 1/3 otopljene čokolade). Ostavite čokolada da se stegne.

Za fil umutite žumanca sa brašnom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom u privredi mleko dodajte žumanca i kuvajte da se zgusne, neprestano mešajući.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladan fil umešajte maslac umućen sa C prah šećerom i neskvikom. Posebno umutiti C šlag sa mineralnom vodom.

Filujte tortu: kora sa čokoladom, šlag braon fil i tako sve dok ne utrošite za sve 3 kore.

Naši proizvodi

Nestle torta

Koraci pripreme

Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera, varjačom umešajte 5 kašika oraha, 1 kašiku brašna i 2 kašike C kakaoa.

Pecite na 180 C u plehu obloženim pek papirom. Na isti način napravite još 2 kore.

Kad se kore ispeku i ohlade, prelijte ih sa čokoladom otopljenom na pari s maslacem (na svaku koru ide 1/3 otopljene čokolade). Ostavite čokolada da se stegne.

Za fil umutite žumanca sa brašnom i malo hladnog mleka. Ostatak mleka skuvajte sa šećerom u privredi mleko dodajte žumanca i kuvajte da se zgusne, neprestano mešajući.

Skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi. U hladan fil umešajte maslac umućen sa C prah šećerom i neskvikom. Posebno umutiti C šlag sa mineralnom vodom.

Filujte tortu: kora sa čokoladom, šlag braon fil i tako sve dok ne utrošite za sve 3 kore.

Autor

Elizabeta

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept