burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija20

Neskvik

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
20

Sastojci

15 jaja

15 kašika šećera

10 kašika brašna

1 l mleka

1 C puding od čokolade

1 C puding od vanile

1 C puding od slatke pavlake

200 g neskvika

375 g margarina

500 g C šlag krema

200 g crna čokolada

Neskvik

Koraci pripreme

Braon kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i lagano dodati 1 C puding od čokolade i peći 15 min. na 180°C.

Žuta kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i dodati 1 C puding od vanile i peći 15 min. na 180°C.

Bela kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i dodati 1 C puding od slatke pavlake i peći 15 min. na 180°C.

Fil:
Umutiti 15 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna i 200 ml mleka, izmešati sve sastojke i dodati u 800 ml mleka i kuvati da se zgusne.

Na kraju dodati 200 g neskvika, promešati i ohladiti.

Posebno umutiti 1,5 margarin, dodati u prethodnu smesu i 200 g crne čokolade, i sve lagano izmešati.

500 g C šlaga umutiti sa kiselom vodom.

Redosled filovanja: Prva kora, fil, šlag - Druga kora, fil, šlag - Treća kora, fil, šlag.

Ukrasiti po želji.

Naši proizvodi

Neskvik

Koraci pripreme

Braon kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i lagano dodati 1 C puding od čokolade i peći 15 min. na 180°C.

Žuta kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i dodati 1 C puding od vanile i peći 15 min. na 180°C.

Bela kora:
5 belanca umutiti sa 5 kašika šećera i dodati 1 C puding od slatke pavlake i peći 15 min. na 180°C.

Fil:
Umutiti 15 žumanaca sa 10 kašika šećera, dodati 10 kašika brašna i 200 ml mleka, izmešati sve sastojke i dodati u 800 ml mleka i kuvati da se zgusne.

Na kraju dodati 200 g neskvika, promešati i ohladiti.

Posebno umutiti 1,5 margarin, dodati u prethodnu smesu i 200 g crne čokolade, i sve lagano izmešati.

500 g C šlaga umutiti sa kiselom vodom.

Redosled filovanja: Prva kora, fil, šlag - Druga kora, fil, šlag - Treća kora, fil, šlag.

Ukrasiti po želji.

Autor

Marija

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept