burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija12

Najčokoladnija torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
12

Sastojci

Za kore:

6 celih jaja

150 ml jogurta

1 i 1/2 C vanilin šećer

160 g šećera

160 g brašna

1 i 1/2 C prašak za pecivo

60 g C kakaoa

60 g maslaca

Fil:

500 ml slatke pavlake

330-350 čokolade za kuvanje (veći % kakaoa)

Glazura:

C šlag krem ili C šlag (po želji)

200 g čokolade za kuvanje

Najčokoladnija torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer (da nastane čvrsta pena). Uz rub posude dodati jogurt i varjačom lagano umesati u smesu (penasta struktura se treba zadržati).

Otopiti maslac. rernu uključiti na 180 stepeni. Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano dodati u penastu strukturu mešajući varjačom. Dodati i maslac.

Kada smesa postane homogena prestanite mešati. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 35 minuta. Kada se ispeče. kore podeliti na tri jednaka dela.

Fil:
Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, zatim izmaknuti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i masa postane homogena. Fil staviti da se prohladi.

Kada se ohladi umutiti mikserom.

Glazura:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice.

Redjanje:
Kore dobro poprskati mlekom. Sve tri kore mazati filom, a poslednju i C šlagom.

Naši proizvodi

Najčokoladnija torta

Koraci pripreme

Kore:
Umutiti jaja, šećer i C vanilin šećer (da nastane čvrsta pena). Uz rub posude dodati jogurt i varjačom lagano umesati u smesu (penasta struktura se treba zadržati).

Otopiti maslac. rernu uključiti na 180 stepeni. Brašno, C kakao i C prašak za pecivo pomešati i lagano dodati u penastu strukturu mešajući varjačom. Dodati i maslac.

Kada smesa postane homogena prestanite mešati. Sipati u pleh obložen papirom za pečenje i peći na 35 minuta. Kada se ispeče. kore podeliti na tri jednaka dela.

Fil:
Slatku pavlaku zagrejati do tačke ključanja, zatim izmaknuti sa ringle i dodati izlomljenu čokoladu. Mešati dok se čokolada ne istopi i masa postane homogena. Fil staviti da se prohladi.

Kada se ohladi umutiti mikserom.

Glazura:
Umutiti C šlag po uputstvu sa kesice.

Redjanje:
Kore dobro poprskati mlekom. Sve tri kore mazati filom, a poslednju i C šlagom.

Autor

Aleksandra

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept