burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcijaoko 30

Munchmallow

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
oko 30

Sastojci

10 jaja

200 g + 10 kašika šećera

100 g mlevenih oraha

1 l mleka

1 kašika brašna

3 C pudinga od vanile

250 g margarina

1 C vanilin šećer

4 kutije munchmallow (24 kom)

2 C šlaga za dekoraciju

Munchmallow

Koraci pripreme

Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera + 1 C vanilin šećera, umutimo ddobro pa dodamo mlevene orahe. Pečemo 15 min. na 200 C.

Fil:
10 žumanaca mutimo mikserom, pa postepeno dodajemo 700 ml mleka + 1 kašika brašna + 3 C pudinga.

U šerpu (najbolji je lonac za mleko na paru) sipamo 300 ml mleka + 200 g šećera da prokuva, pa polako dodajemo fil od žumanaca neprekidno mešajući (kao kad se kuva običan puding).

Sklonimo sa vatre, ostavimo da se ohladi, pa dodamo 250 g umućenog margarina.

Fil delimo na 2 dela. Prvi deo stavimo u dublji sud i dodamo dno (koje smo iseckali) od munchmallow-a, a drugi deo ostaje čist.

Na koru stavimo fil sa seckanim dnom munchmallow-a, pa po tom poređamo gornji deo od munchmallow-a pa filujemo drugim delom fila.

Tortu ukrasimo C šlagom.

Naši proizvodi

Munchmallow

Koraci pripreme

Kora:
10 belanaca, 10 kašika šećera + 1 C vanilin šećera, umutimo ddobro pa dodamo mlevene orahe. Pečemo 15 min. na 200 C.

Fil:
10 žumanaca mutimo mikserom, pa postepeno dodajemo 700 ml mleka + 1 kašika brašna + 3 C pudinga.

U šerpu (najbolji je lonac za mleko na paru) sipamo 300 ml mleka + 200 g šećera da prokuva, pa polako dodajemo fil od žumanaca neprekidno mešajući (kao kad se kuva običan puding).

Sklonimo sa vatre, ostavimo da se ohladi, pa dodamo 250 g umućenog margarina.

Fil delimo na 2 dela. Prvi deo stavimo u dublji sud i dodamo dno (koje smo iseckali) od munchmallow-a, a drugi deo ostaje čist.

Na koru stavimo fil sa seckanim dnom munchmallow-a, pa po tom poređamo gornji deo od munchmallow-a pa filujemo drugim delom fila.

Tortu ukrasimo C šlagom.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept