burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcija30

Moskva šnit

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
30

Sastojci

Za 4 kore:

16 belanaca

16 kašika šećera

24 kašike mlevenih oraha

4 kašike mlevenih lešnika

4 kašike brašna

Za fil:

16 žumanca

12 kašika šećera

1 C puding od vanile

500 ml mleka

1 kašika C čvrstina

250 g maslaca

I još treba:

500 ml slatke pavlake

500 g višanja

1 manja konzerva ananasa

150 g pečenih, seckanih lešnika

Moskva šnit

Koraci pripreme

Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam.

Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom.

Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.

Fil:
Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati C čvrstin i C puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.

Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.

Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.

Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.

Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.

Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.

Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.

Naši proizvodi

Moskva šnit

Koraci pripreme

Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam.

Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom.

Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.

Fil:
Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati C čvrstin i C puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.

Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.

Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.

Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.

Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.

Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.

Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.

Autor

Nataša

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept