0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Zahteva određeno umeće
30
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
16 belanaca
16 kašika šećera
24 kašike mlevenih oraha
4 kašike mlevenih lešnika
4 kašike brašna
16 žumanca
12 kašika šećera
1 C puding od vanile
500 ml mleka
1 kašika C čvrstina
250 g maslaca
500 ml slatke pavlake
500 g višanja
1 manja konzerva ananasa
150 g pečenih, seckanih lešnika
Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam.
Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom.
Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil:
Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati C čvrstin i C puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.
Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.
Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.
Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.
Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.
Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.
Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.
Izmiksati 4 belanca, zatim postepenim dodavanjem 4 kašike šećera izmiksati u gušći šam.
Dodati 1 kašiku brašna, 6 kašika mlevenih orahe i 1 kašiku mlevenih lešnika. Lagano promešati varjačom.
Sipati u pleh veličine 23 x 33 cm i peći 12-13 minuta na 200 °C ili zavisno od vaše rerne. Ponovite postupak i za preostale tri kore.
Fil:
Žumanca i šećer dobro umutiti, zatim dodati C čvrstin i C puding koji su razmućeni sa 150 ml mleka i sve lepo sjediniti.
Ostatak mleka staviti da prokuva i dodati umućenu smesu. Na tihoj vatri kuvati uz neprestano mešanje varjačom. Fil ohladiti a onda mu dodati umućeni maslac.
Pred filovanja torte umutiti slatku pavlaku.
Na tacnu staviti prvu koru, zatim fil, višnje, seckane lešnike i umućenu slatku pavlaku.
Zatim drugu koru, fil, ananas isečen na kockice, lešnik i slatku pavlaku.
Treća kora, fil, višnje, ananas, lešnik i slatka pavlaka.
Na kraju ide četvrta kora i ukrašavanje po želji.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.