burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Zahteva određeno umeće

broj porcijaoko 30-tak

Moskva šnit

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Broj porcija:
oko 30-tak

Sastojci

Kore:

16 belanaca

16 kašika šećera

24 kašike mlevenih oraha

4 kašike mlevenih lešnika

4 kašike brašna

1 C prašak za pecivo

Za fil:

16 žumanaca

200 g šećera

2 C pudinga od vanile

750 ml mleka

3 kašike C čvrstina

1 margarin

Dodatno:

500 ml slatke pavlake

500 g višanja

1 mala konzerva ananasa

150 g pečenih seckanih lešnika

300 g C šlag krema

Moskva šnit

Koraci pripreme

Umutite 4 belanca, sa 4 kašike šećera. Dodajte 6 kašika mlevenih oraha,1 kašiku mlevenih lešnika,1 kašiku brašna i 1/4 C praška za pecivo.

Sve ovlaš promešajte sa špatulom i uspite u pleh, u koji je stavljen pek papir. Peći na 180 stepeni. Ovako ispeći još 3 kore.

Fil:
Žumanca, šećer, C puding i C čvrstin izmešajte sa malo mleka, pa dodajte u ostatak provrelog mleka. Kuvati na pari dok se ne zgusne.

Hladan fil sastaviti sa 1 izrađenim margarinom.

Umutite slatku pavlaku.

Filovanje:
Kora, fil, višnje, lešnik.
Druga kora, fil, ananas, lešnik, slatka pavlaka.
Treća kora, fil, ostatak ananasa i višanja, lešnik, slatka pavlaka.
Poklopiti sa četvrtom korom.

Umutiti C šlag krem i ukrasiti tortu.

Naši proizvodi

Moskva šnit

Koraci pripreme

Umutite 4 belanca, sa 4 kašike šećera. Dodajte 6 kašika mlevenih oraha,1 kašiku mlevenih lešnika,1 kašiku brašna i 1/4 C praška za pecivo.

Sve ovlaš promešajte sa špatulom i uspite u pleh, u koji je stavljen pek papir. Peći na 180 stepeni. Ovako ispeći još 3 kore.

Fil:
Žumanca, šećer, C puding i C čvrstin izmešajte sa malo mleka, pa dodajte u ostatak provrelog mleka. Kuvati na pari dok se ne zgusne.

Hladan fil sastaviti sa 1 izrađenim margarinom.

Umutite slatku pavlaku.

Filovanje:
Kora, fil, višnje, lešnik.
Druga kora, fil, ananas, lešnik, slatka pavlaka.
Treća kora, fil, ostatak ananasa i višanja, lešnik, slatka pavlaka.
Poklopiti sa četvrtom korom.

Umutiti C šlag krem i ukrasiti tortu.

Autor

Svetlana

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept