burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme< 30 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija18

Monte torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
< 30 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
18

Sastojci

6 komada jaja

10 kašika šećera

1 C Vanilin šećer

2 dl mleka

2 kašike brašna

15 kašika lešnika

Krem:

6 komada žumanaca

10 kašika šećera

2 C pudinga Vanile

2 kašike brašna

1 l mleka

1 C Vanilin šećer

250 g margarina

20 kašika eurokrema

keks

Monte torta

Koraci pripreme

Prvo lešnike ispržite i u nekoj stari krpi izlupati.

Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir. Višak papira koji viri sa vanjske strane odsecite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.

U kalupu rasporedite lešnike. Belance umutiti sa šećerom, dodati brašno, pomešati sa varjačom

Belanca rasporediti po lešniku. Pecite na 180 C oko 10-15 min.

Kada se ohladi odvojite nožem stranice od obruča te prevrnuti na tacnu, tako da vam lešnici ostanu gore.

Izraditi žumanca sa šećerom i mlekom. Puding i brašnom ostatak mleka zakuvati. U zavrelo mleko ulijte pripremljene sastojke i mešati na srednjoj vatri.

Prekriti sa providnom folijom i ostavite da se hladi. U hladno dodati margarin sobne temperature koji izrežete na listiće te zajedno izradite.

Kremu prepolovite na dva dela. Te u jedan dodati čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.

Lešnike premazati eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može namazati. Keks iskidati na komadiće i posložite na eurokrem.

Premazati žutim kremom, pa premazati tamnom kremom.

Celu tortu premazati izrađenim C šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i seckane lešnike.

Naši proizvodi

Monte torta

Koraci pripreme

Prvo lešnike ispržite i u nekoj stari krpi izlupati.

Rastavite okrugli kalup za tortu, postavite masni papir. Višak papira koji viri sa vanjske strane odsecite. Papir premažite margarinom i pospite ga malo brašnom.

U kalupu rasporedite lešnike. Belance umutiti sa šećerom, dodati brašno, pomešati sa varjačom

Belanca rasporediti po lešniku. Pecite na 180 C oko 10-15 min.

Kada se ohladi odvojite nožem stranice od obruča te prevrnuti na tacnu, tako da vam lešnici ostanu gore.

Izraditi žumanca sa šećerom i mlekom. Puding i brašnom ostatak mleka zakuvati. U zavrelo mleko ulijte pripremljene sastojke i mešati na srednjoj vatri.

Prekriti sa providnom folijom i ostavite da se hladi. U hladno dodati margarin sobne temperature koji izrežete na listiće te zajedno izradite.

Kremu prepolovite na dva dela. Te u jedan dodati čokoladu koju ste istopili na pari i rashladili.

Lešnike premazati eurokremom koji ste malo rastopili da se lakše može namazati. Keks iskidati na komadiće i posložite na eurokrem.

Premazati žutim kremom, pa premazati tamnom kremom.

Celu tortu premazati izrađenim C šlagom, a ja sam još za dekoraciju koristila čokoladu i seckane lešnike.

Autor

Valentina

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept