burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripreme Lako se priprema

broj porcija50

Monte torta na moj način

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
50

Sastojci

1 pakovanje čokoladnih gotovih kora za tortu

Fil:

6 žumanca

4 kesice C pudinga od vanile

1 l mleka

150 g kristal šećera

3 kesice C vanilin šećera

3 kašike brašna

300 g pečenih lešnika

100 g čokolade za kuvanje

250 g margarina

Za filovanje:

200 g eurokrema

300 g keksa ili šarenih piškota

2 kesice C krem šlaga sa ukusom čokolade

cvetići za dekoraciju

Monte torta na moj način

Koraci pripreme

150 g lešnika samleti u blenderu na krupnije komade, a ostalih 150 g samleti sitno. Ostaviti sa strane.

Fil:
Umutiti mikserom žumnaca i šećer. Dodati mleko oko 100 ml, puding i brašno. Umutiti da se sve sjedini, da smesa bude glatka i bez grudvica.

Ostatak mleka staviti da vri na tihoj vatri uz povremeno mešanje da ne zagori. Kada mleko provri, skloniti šerpu s ringle i polako usuti umućenu smesu od jaja, mleka, pudinga i brašna uz neprestano mešanje. Vratiti na ringlu i ukuvati još oko 5 minuta da se masa zgusti.

Kada je fil skuvan skinuti sa ringle dodati C vanilin šećer i ostaviti da se hladi. Povremeno mešati fil mikserom da se ne stvori korica na filu. Kada je fil potpuno hladan, dodati margarin izrezan na listiće i mutiti mikserom da se margarin rastopi i poveže fil.

Fil podeliti na dva dela. U prvom delu dodati sitno mlevene lešnike. U drugom dodati otopljenu prohladjenu čokoladu.

Čokoladni fil ispadne više zbog dodavanja čokolade. Taj višak fila ide za premaz poslednje kore i torte sa svih strana.

Filovanje:
Na tacni za filovanje staviti jednu koru. Preko kore namazati eurokrem. Preko krema posuti krupno mlevene lešnike i blago utapkati kašikom u krem.

Preko krema rasporediti prvi fil od lešnika. Zatim preko fila redjati piškote ili keks koji treba samo blago provući kroz mleko da ne upiju puno mleka.

Preko keksa (piškota) rasporediti drugi čokoladni fil. Preko čokoladnog fila staviti drugu koru i rukama blago utisnuti da se kora prilepi za fil.

Preko kore premazati u tankom sloju čokoladni fil i tortu sa svih strana. Ostaviti tortu u frižideru na hlađenje.

Kad se torta stegne, umutiti C šlag po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu po želji.

Naši proizvodi

Monte torta na moj način

Koraci pripreme

150 g lešnika samleti u blenderu na krupnije komade, a ostalih 150 g samleti sitno. Ostaviti sa strane.

Fil:
Umutiti mikserom žumnaca i šećer. Dodati mleko oko 100 ml, puding i brašno. Umutiti da se sve sjedini, da smesa bude glatka i bez grudvica.

Ostatak mleka staviti da vri na tihoj vatri uz povremeno mešanje da ne zagori. Kada mleko provri, skloniti šerpu s ringle i polako usuti umućenu smesu od jaja, mleka, pudinga i brašna uz neprestano mešanje. Vratiti na ringlu i ukuvati još oko 5 minuta da se masa zgusti.

Kada je fil skuvan skinuti sa ringle dodati C vanilin šećer i ostaviti da se hladi. Povremeno mešati fil mikserom da se ne stvori korica na filu. Kada je fil potpuno hladan, dodati margarin izrezan na listiće i mutiti mikserom da se margarin rastopi i poveže fil.

Fil podeliti na dva dela. U prvom delu dodati sitno mlevene lešnike. U drugom dodati otopljenu prohladjenu čokoladu.

Čokoladni fil ispadne više zbog dodavanja čokolade. Taj višak fila ide za premaz poslednje kore i torte sa svih strana.

Filovanje:
Na tacni za filovanje staviti jednu koru. Preko kore namazati eurokrem. Preko krema posuti krupno mlevene lešnike i blago utapkati kašikom u krem.

Preko krema rasporediti prvi fil od lešnika. Zatim preko fila redjati piškote ili keks koji treba samo blago provući kroz mleko da ne upiju puno mleka.

Preko keksa (piškota) rasporediti drugi čokoladni fil. Preko čokoladnog fila staviti drugu koru i rukama blago utisnuti da se kora prilepi za fil.

Preko kore premazati u tankom sloju čokoladni fil i tortu sa svih strana. Ostaviti tortu u frižideru na hlađenje.

Kad se torta stegne, umutiti C šlag po uputstvu sa kesice i ukrasiti tortu po želji.

Autor

Danijela

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Recepti za pripremu oblandi"

Pošalji recept